13 χρόνια gossip-tv: Οι παίκτες που μάθαμε από realities και talent shows και μας απασχολούν ακόμα
Gossip Specials

13 χρόνια gossip-tv: Οι παίκτες που μάθαμε από realities και talent shows και μας απασχολούν ακόμα

13 χρόνια gossip-tv: Μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια, ζήσαμε… μεγάααααααααλες στιγμές με τα reality παιχνίδια και τα talent shows και βέβαια ανακαλύψαμε πολλές προσωπικότητες, μερικές από τις οποίες όχι μόνο εκμεταλλεύτηκαν την αναγνωρισιμότητα που τους πρόσφερε η συμμετοχή τους αλλά κατάφεραν να κάνουν την καριέρα που πάντα ονειρεύονταν.

X Factor, Survivor, MasterChef, Big Brother, Fame Story, GNTM, The Voice και τόσα άλλα realities που όχι μόνο μας κράτησαν συντροφιά τηλεοπτικά εδώ και τόσα χρόνια αλλά μας σύστησαν νέες και πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που συνεχίζουν να μας απασχολούν.

Πρώτος και καλύτερος βέβαια από τους παίκτες reality που κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο του και να έχει στήσει σήμερα μία «αυτοκρατορία» σε τηλεόραση, διαδίκτυο αλλά και στον χώρο της εστίασης είναι ο Άκης Πετρετζίκης ο οποίος μας έπεισε πως άξιζε να πάρει τον τίτλο του πρώτου Master Chef της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2010.

12 χρόνια πριν!
Ο Άκης Πετρετζίκης ως υποψήφιος παίκτης του MasterChef το 2010! Μετά από πολλές δοκιμασίες, κατάφερε να πάρει τη νίκη!

Από τότε έχουν περάσει πολλοί μάγειρες από τα πλατό και τις κουζίνες του αγαπημένου ριάλιτι μαγειρικής και κάποιοι φρόντισαν να έχουν την ίδια καλή πορεία με τον Πετρετζίκη. Ανάμεσά τους ο Σταύρος Βαρθαλίτης που ανακηρύχθηκε MasterChef το 2020, ή ο Λάμπρος Βακιάρος που ήταν και ο πρώτος MasterChef που κέρδισε την πρώτη θέση από τη συχνότητα του Star όταν το ριάλιτι μετακόμισε από το Mega στο κανάλι της Κηφισιάς.

Οι υπόλοιποι νικητές, δηλαδή ο Τιμολέων Διαμαντής (2018), ο Μανώλης Σαρρής (2019) και Μαργαρίτα Νικολαΐδη (2021) προτίμησαν να το ρίξουν στη δουλειά και να αφοσιωθούν σε αυτό που αγαπούν χωρίς βλέψεις για κάτι παραπάνω στην τηλεόραση. Όσο για τους νικητές του MasterChef 2 στο Mega το 2012, τους Κωστή Καμπά και Μπάμπη Κουντούρη, μάλλον δεν τους θυμούνται και πολλοί.

To X Factor 1 το 2009 νικητής ήταν ο Λούκας Γιώρκας. Παρουσιαστής του ήταν ο Σάκης Ρουβάς και κριτές οι ο Νίκος Μουρατίδης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Γιώργος Λεβέντης. Ο Λούκας Γιώρκας ανήκε στην ομάδα της Κατερίνας Γκαγκάκη και ένα χρόνο μετά τη νίκη του στο talent show συμμετείχε με τον Stereo Mike στη Eurovision κατακτώντας την 7η θέση. Στον ίδιο κύκλο συμμετείχε και η Ειρήνη Παπαδοπούλου που βέβαια έχει αναγνωρισιμότητα, ειδικά μετά τη συμμετοχή της το 2017 στο Survivor. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την οντισιόν του Λούκα Γιώρκα στο talent show αλλά και τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του στο X Factor:

To The Voice, παρ' όλο που είναι από τα talent shows που προβάλλεται ανελλιπώς σχεδόν στην ελληνική τηλεόραση, δεν κατάφερε να αναδείξει τόσο μεγάλους σταρ. H πρώτη νικήτρια πάντως του πρώτου The Voice, το 2014 που προβαλλόταν στον ΑΝΤ1, ήταν η Mαρία Έλενα Κυριάκου, η οποία μας εκπροσώπησε -χωρίς επιτυχία- στη Eurovision. Σήμερα έχει επιστρέψει μόνιμα στην Κύπρο, όπου τραγουδά. Την επόμενη χρονιά νικητής ήταν Κώστας Αγέρης ο οποίος έχει αφοσιωθεί στο ποντιακό τραγούδι και έχει εξελιχθεί σε αυθεντία του είδους.

Their style... Rocks!

Ακόμα ένα reality, αυτή τη φορά μόδας, ήταν το My Style Rocks που προβλήθηκε για πρώτη φορά στον ΣΚΑΪ το 2017. Από αυτό, γνωρίσαμε την Ιωάννα Τούνη που πλέον μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά με τις προσωπικές της ιστορίες, την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου που υπήρξε νικήτρια και του τελευταίου κύκλου του J2US με την Κατερίνα Λιόλιου, τη Ραμόνα Βλαντή που ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου κύκλου του My Style Rocks και είναι πλέον fashion expert της τηλεόρασης και φυσικά τη Βρισηίδα Ανδριώτου η οποία φέτος πρωταγωνίστησε στους πιο δυνατούς καβγάδες και τις ίντριγκες του Survivor.

Μάλιστα Βρισηίδα και Τούνη μέσα από το παιχνίδι έγιναν κολλητές, μόνο που αυτή η φιλία δεν έμελλε να κρατήσει μιας και υπήρξε μεταξύ τους πολύ σοβαρός καβγάς ο οποίος και τις έφερε αντιμέτωπες. Από τότε, δεν ξαναμίλησαν. Δείτε παρακάτω το μεγάλο φινάλε του πρώτου κύκλου του My Style Rocks, στη... στέψη της Ραμόνας Βλαντή ως νικήτριας:

Οι... επιζήσαντες! (The Survivors)

To Survivor έχει μεγάλη ιστορία και μάλιστα πολύ πριν το 2009 οπότε και άρχισε να σας ενημερώνει το gossip-tv για τα τεκταινόμενα στην ελληνική τηλεόραση. Οι παλιοί θα θυμάστε το πρώτο Survivor που είχε παρουσιάσει το 2003 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από τη Μαλαισία με νικήτρια την Ευαγγελία Δερμετζόγλου. Οι νεότεροι όμως έχουν να θυμούνται τον αγαπημένο τους Ντάνο, τον Γιώργο Αγγελόπουλο που το 2017, οπότε και επέστρεψε το Survivor στους δέκτες μας, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, τα έβαλε με όλους και με όλα, έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη, όχι μόνο την προσωπική του αλλά και τη νίκη του δικαίου έναντι του αδίκου, του καλού έναντι του κακού...

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έφερε νέα... ήθη και έθιμα στην ελληνική τηλεόραση και έμαθε από τον μικρότερο μέχρι τον γηραιότερο τηλεθεατή πως η επιμονή και η προσήλωση στον στόχο σε συνδυασμό με την πολλή δουλειά, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Ο Ντάνος συνεχίζει να μας απασχολεί. Αφού έκανε αυτό που του άρεσε, δοκιμάζοντας το ταλέντο του στην υποκριτική -το τι άκουσε δεν λέγεται- αποφάσισε να αφοσιωθεί σε έναν αέναο και διαρκή αγώνα για την καταπολέμηση της βίας στα παιδιά και σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Με το Σωματείο Φύλακας Άγγελος που έχει ιδρύσει με τη ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Κωστάκη και τον γνωστό δικηγόρο Τάσο Ντούγκα οραματίζεται κάποια μέρα να μην υπάρχει κανένα κακοποιημένο παιδί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε κάθε μεριά της γης. Εμείς τού το ευχόμαστε ολόψυχα.

Πάντως, από το Survivor προέκυψαν και άλλοι celebrities. Ο Γιάννης Σπαλιάρας και ο Τριαντάφυλλος επανήλθαν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με το πλέον φαντασμαγορικό τρόπο μέσα από το ριάλιτι επιβίωσης ενώ η Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ο Κωνσταντίνος Βασάλος έγιναν το πιο αγαπημένο ζευγάρι του Survivor, αν και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν τον τίτλο από τον περυσινό νικητή Σάκη Κατσούλη και τη Μαριαλένα Ρουμελιώτη που επίσης εξακολουθούν να μας απασχολούν, με τα φλας να αστράφτουν κάθε φορά που εμφανίζονται κάπου.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή του περυσινού κύκλου του Survivor:

Μην ξεχάσουμε εδώ να αναφέρουμε ότι ο φιναλίστ μαζί με τον Σάκη Κατσούλη στον περυσινό κύκλο του Survivor ήταν ο Ηλίας Μπόγδανος ο οποίος φέτος παρουσιάζει μαζί με την Κατερίνα Λιόλιου τα backstage του X Factor.

Ας χορέψουμε!

Το Dancing with the Stars είναι το μακροβιότερο σόου χορού στην ελληνική τηλεόραση με τελευταίο κύκλο αυτόν που παρουσίασαν τη σεζόν που πέρασε η Βίκυ Καγιά με τον Λάμπρο Φισφή στο Star. Νικήτρια ήταν Τζώρτζια Γεωργίου που έτσι και αλλιώς παρακολουθούμε καθημερινά στην εκπομπή Breakfast@Star.

Υπήρξαν όμως και personες που κατάφεραν να αναδειχθούν μέσα από το συγκεκριμένο σόου χορού όπως η Έρρικα Πρεζεράκου που ήταν η μεγάλη νικήτρια το πρώτου κύκλου του Dancing with the Stars το 2010, όταν προβαλλόταν στον ΑΝΤ1. Η νικήτρια Μορφούλα Ντώνα στον πέμπτο κύκλο του σόου χορού και ο Βαγγέλης Κακουριώτης στον έκτο κύκλο ήταν δύο ακόμα celebrities που έμειναν ανεξίτηλοι στο μυαλό μας για τη χορευτική του δεινότητα, αν και ο Βαγγέλης πλέον αποδεικνύει σε κάθε εμφάνισή του επί σκηνής πόσο πηγαίο ταλέντο έχει τόσο στην κίνηση και το τραγούδι όσο και την υποκριτική.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Wanna be on top;

Όπως θα καταλάβατε, αναφερόμαστε στο ριάλιτι μοντέλων, GNTM που ανέδειξε αρκετά μοντέλα και μάλιστα σε μία εποχή που το μόντελινγκ δεν διανύει και τις πιο ένδοξες στιγμές του, όπως τότε με τη Βίκυ Καγιά, τη Βίκυ Κουλιανού, την Τζένη Μπαλατσινού και τα άλλα πανέμορφα κορίτσια. Παρ' όλα αυτά, το GNTM κατάφερε να αναδείξει κάποια πανέμορφα πρόσωπα, όμως πολύ λίγα είναι εκείνα που κατάφεραν να έχουν διάρκεια στον χρόνο. Και θα αναφερθούμε μόνο σε αυτά και συγκεκριμένα στην Κάτια Ταραμπανκό η οποία κατάλαβε από νωρίς πώς παίζεται το παιχνίδι της δημοσιότητας και φροντίζει συχνά να μας απασχολεί, άλλοτε με εμπλοκή της στο Survivor, άλλοτε με τους έρωτές της και άλλοτε με μικρές κακιούλες που μπορεί τελείως τυχαία να ξεστομίσει στον τηλεοπτικό αέρα.

Η Κάτια μοιράστηκε τη νίκη με την Άννα Μαρία Ηλιάδου το 2019 οπότε και ολοκληρώθηκε το GNTM εκείνης της χρονιάς. Αξίζει εδώ να θυμίσουμε ότι το πρώτο GNTM είχε προβληθεί το 2010 με νικήτρια τη Σεράινα Καζαμία και παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1 ενώ την επόμενη χρονιά νικήτρια ήταν η Σίντυ Τόλη. Όταν το 2018 το ριάλιτι μοντέλων επανήλθε στην ελληνική τηλεόραση μέσω του STAR, νικήτρια αναδείχθηκε η Ειρήνη Καζαριάν που πλέον δεν πολυακούγεται. Γνωρίσαμε όμως από το συγκεκριμένο κύκλο σημαντικούς ανθρώπους της μόδας όπως τον φωτογράφο Δημήτρη Σκουλό, την εκρηκτική καλλονή Ηλιάνα Παπαγεωργίου που έφτασε τη σεζόν που πέρασε να παρουσιάζει τη δική της εκπομπή μόδας αλλά και τον σχεδιαστή Άγγελο Μπράτη που μέχρι τότε χαιρόταν την αποδοχή και τον σεβασμό των συναδέλφων και των πελατισσών του.

Last but not least η Ζενεβιέβ Μαζαρί που αρχικά μας έδειξε ένα σκληρό και αυστηρό πρόσωπο και στην πορεία έγινε... αρνάκι. Να θυμίσουμε επίσης ότι νικητής του GNTM το 2020 ήταν ο Ηρακλής Τσουζίνοφ που ακόμα δεν έχει καταφέρει να εξαργυρώσει τη δημοφιλία του και πολύ πρόσφατα, στον τελευταίο κύκλο του ριάλιτι μοντέλων η Κυβέλη Χατζηευστρατίου που θέλει χρόνο για να αποδείξει ότι άξιζε να κερδίσει.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την ανάδειξη της Κάτιας Ταραμπάνκο και της Άννας Μαρίας Ηλιάδου στις μεγάλες νικήτριες του δεύτερου κύκλου του GNTM:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved