Ο Κουσουλός στο gossip-tv για την φωτιά στο Ντράφι: «Ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές. Πονάει η ψυχή μου»
Gossip Specials

Ο Κουσουλός στο gossip-tv για την φωτιά στο Ντράφι: «Ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές. Πονάει η ψυχή μου»

Ο Πέτρος Κουσουλός έζησε από το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022 τον πύρινο εφιάλτη, με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Ντράφι Πεντέλης και για όλη την διάρκεια της νύχτας, κατέστρεψε μεγάλο μέρος της περιοχής. 

Ο δημοσιογράφος μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με όλο αυτό που έζησε ο ίδιος από κοντά, μιας και είναι κάτοικος της περιοχής και το σπίτι της οικογένειάς του κινδύνευσε.

Ο Πέτρος Κουσουλός ήδη από το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου είχε πραγματοποιήσει διάφορες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μεταφέροντας ζωντανά την εικόνα από το εκτεταμένο πύρινο μέτωπο, το οποίο και ξεκίνησε να καίει από το απόγευμα, αλλά λόγω των ισχυρότατων ανέμων, επεκτάθηκε ιδιαίτερα και έφτασε ακόμα και στις γύρω περιοχές, μιας και τις πρώτες πρωινές ώρες πλησίασε μέχρι και τον Γέρακα.

Ο εξειδικευμένος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ και εκδότης της εφημερίδας "Μπαμ" έκανε λόγω για έλλειψη μέσων, μιας και τόνισε ότι στον κεντρικό δρόμο, που συνδέει το Ντράφι με το πανόραμα της Παλλήνης, δεν υπήρξε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ τα περισσότερα βρίσκονταν στη Λεωφόρο Μαραθώνος και είχαν και εντολή να παραμείνουν εκεί.

Ο Πέτρος Κουσουλός ανέφερε χαρακτηστικά στο gossip-tv: "Ευτυχώς το σπίτι μου δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά, αλλά όλα τα αλλά γύρω μου έχουν καεί. Όχι σπίτια, κατά κύριο λόγο οικόπεδα και εκτάσεις. Εγώ είμαι στο Ντράφι. Εγώ απομάκρυνα από νωρίς τα παιδιά και τους γονείς μου και μετά γύρισα, γιατί είχα μείνει το σκυλί μας στο σπίτι και μόλις έμαθα ότι η φωτιά φουντώνει ακόμα περισσότερο έφυγα για να γυρίσω πίσω. Έφτασα κατά τις 2.30-3 τα ξημερώματα και πράγματος αυτά που είδαμε και ζήσαμε ήταν εφιαλτικά, μιας και στην γύρω περιοχή στην ουσία δεν υπήρξε ψυχή.

Δείτε παρακάτω ένα από τα βίντεο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος:

Ούτε πυροσβεστικό, κανεις και αυτό ήταν εκείνο που έκανε εντύπωση. Στο Ντράφι, στην κεντρική λεωφόρο που συνδέει το Ντράφι με το Πανόραμα Παλλήνης υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα μόνο. Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό, γιατί και οι άνθρωποι την δουλειά τους έκαναν γιατί ήθελαν να αποτρέψουν τους κατοίκους από το να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μιας και τα πράγματα ήταν επικίνδυνα πολύ, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό. Τα πυροσβεστικά τα ειδαμε αρκετά αργότερα και ήταν πάνω στην Λεωφόρο Μαραθωνος και όπως μας είπαν, ειχαν την εντολή να παραμείνουν εκεί. Κάποια αυτά δεν ειχαν και νερό καθόλου".

Βίντεο από το Ντράφι Πεντέλης που είχε δημοσιεύσει στο Instagram:

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Ντράφι της Πεντέλης, ο Πέτρος Κουσουλός ανέφερε με θλίψη, που τίποτα πλέον δεν μπορεί να είναι όπως πριν: "Εδώ είναι κρανίου τόπος. Όλοι είναι μουδιασμένοι. Εδώ υπάρχουν σπίτια στον ορεινό οικισμό. Μπορεί το σπίτι μου να μην κάηκε, αλλά όταν βλέπεις όλο αυτό γύρω σου, τους γείτονες σου να έχουν πάθει ζημιά μεγάλη, δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος. Εδώ δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα τα πράγματα είναι επώδυνα, είναι τραγικά. Δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως πριν. Εδώ ήταν ένα καταπράσινο περιβάλλον και αυτό υο είχαμε καταφέρει μετά από πολλά χρόνια και πυρκαγιές να το επαναφέρουμε. Τώρα κοιτάμε έξω και μας ποναει η ψυχή μας..."

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφικό υλικό από το τοπίο που επικρατούσε στο σημείο το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου:

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved