Τάσος Νούσιας: «Αυτά που θα δείτε στη Μάγισσα δεν τα έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση»
Gossip Specials

Τάσος Νούσιας: «Αυτά που θα δείτε στη Μάγισσα δεν τα έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση»

Ο Τάσος Νούσιας, φανερά αδυνατισμένος, με μακρύ μαλλί και με τη βροντερή φωνή του μάς αφηγήθηκε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το ρόλο του στη Μάγισσα και μάς μετέφερε στο 1818, στην περίοδο όπου διαδραματίζεται η σειρά.

«Για ακόμη μια φορά έχουμε μια συγκλονιστική γραφή από τα 2 παιδιά, από την Μελίνα και τον Πέτρο μετά τις Μέλισσες, παράλληλα έρχεται και ισόποσα ο Λευτέρης ο Χαρίτος, με τον οποίο έχουμε ένα ανοιχτό ραντεβού από τις Μέλισσες το οποίο δεν εκπληρώσαμε εκεί και το εκπληρώνουμε εδώ. Επίσης και οι εξαιρετικοί συνάδελφοι οι οποίοι είναι ένας και ένας. Η επιτυχία μιας δουλειάς έγκειται στο ποιοι το πλαισιώνουν πώς το πλαισιώνουν, τι ποιότητα κουβαλάνε ως άνθρωποι και ως ηθοποιοί, ομότεχνοι», μας είπε ο Τάσος Νούσιας στη συνάντησή μας στην Αρεόπολη, λίγο μετά το τέλος του γυρίσματός του για τη σειρά, Η μάγισσα, του ΑΝΤ1.

«Κάνω έναν πειρατή. Νομίζω ότι τίποτα από αυτά που θα δείτε εδώ δεν τα έχουμε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση. Και από την περίοδο, η οποία είναι μια μεσαιωνική ακόμη περίοδο για την Ελλάδα, η οποία δυστυχώς δεν πέρασε αναγέννηση, οπότε ακόμη το 1818 που διαδραματίζεται η σειρά, 4 χρόνια πριν την Επανάσταση, κάτω από τον οθωμανικό ζυγό, βλέπουμε να συγκρούονται εδώ οι πολύ ισχυρές τοπικές φαμίλιες, οι οποίες είναι καπεταναίικες, αρχοντικές και αυτό το λέω γιατί υπάρχει διαφορά. Το να είσαι καπετάνιος είναι η πιο εξέχουσα θέση στην κοινωνία της Μάνης. Είναι τοποτηρητές μεγάλων περιοχών και αφέντες μεγάλων περιοχών. Οι άρχοντες είναι υποενότητα, λογοδοτούν στους καπετάνιους. Οι πειρατές είναι μεγάλο πρόβλημα για αυτούς. Αλλά για εμένα είναι ένας βαθμός τεράστιας ελευθερίας γιατί λειτουργούν και λίγο έξω από αυτούς τους άτυπους, ήδη, νόμους. Είναι έξω και από τον παράνομο νόμο οπότε σαν ηθοποιός έχω πολύ μεγάλη ελευθερία. Ελευθερία κίνησης να στήσω έναν χαρακτήρα, ο οποίος λίγο εως πολύ μας συγκινεί όλους διότι όλοι κουβαλάμε αυτή την ιδιότυπη αλητεία έξω από τα όρια μέσα μας. Οι πειρατές κουβαλάνε αυτή τη θρασύτητα, αυτόν τον καλπασμό», μας είπε ο Τάσος Νούσιας.

202010221038370.7334_TASOS_NOYSIAS_20102020.jpg

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση θα παρακολουθήσουμε ηθοποιούς να ερμηνεύουν τους πειρατές. «Έχουμε ρεσάλτα, έχουμε μάχες, έχουμε άλογα. Οι μάχες, ένα κομμάτι, έχει γυριστεί στο Σούνιο και άλλο ένα κομμάτι έχει γυριστεί Μαραθώνα και πιο ανατολικά. Ανατολική Αττική. Δεν είναι εύκολο πράγμα για ένα κανάλι αυτή η δαπάνη. Είναι μια δουλειά που θεωρώ ότι θα πουληθεί οπουδήποτε και αν πάει, ως άνθρωπος που το βλέπει από μέσα και με τα χρόνια της εμπειρίας που έχω. Γιατί ανάλογο κομμάτι σε επίπεδο κατασκευής εγώ δεν έχω συναντήσει. Είναι χουλιγουντιάνικο. Ο κ. Καραγιάννης μαζί με το κανάλι στήνουν πραγματικά ένα πλατό το οποίο αντίστοιχο δεν έχει στηθεί ποτέ. Δεν έχει να κάνει με τους φυσικούς μόνο χώρους. Έχει να κάνει και με τη δαπάνη της εγκατάστασης που είναι μια ολόκληρη πολιτεία εκεί μέσα. Και αυτή η πολιτεία δεν είναι σιθρού, δεν είναι δηλαδή μια φτήνια κατασκευαστική, έχει πάρα πολλή μελέτη, μεγάλη ακρίβεια, τρομερά εργαλεία από εκείνη την εποχή, κατασκευές, είναι ένα μουσείο ολόκληρο. Μόνο και μόνο αν επισκεφτείς το χώρο και μπεις μέσα και εισαχθείς από τα μπουντρούμια και τα κελάρια μέχρι τις αυλές και τους πύργους, θα πεις «βρίσκομαι σε άλλη εποχή». Ενδυματολογικά είναι ένα κομμάτι άριστο, ραμμένα ρούχα αρχής εξ αρχής, όπως και σε όλα αυτά που κουβαλάμε επάνω μας. Τα οποία όταν τα πρωτοφορέσαμε, λέγαμε πώς πολεμάγανε αυτοί οι άνθρωποι. Σπάθες, γιαταγάνια, κουμπούρες, διάφορα άλλα μικροεργαλεία για σφαγεία και για μάχες».

201810111134540.1631_TASOS_NOYSIAS_10102018.JPG

Ο Τάσος Νούσιας θα εμφανιστεί από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της Μάγισσας και όσον αφορά την εμπλοκή του στο θάνατο του μωρού αρκέστηκε να μας απαντήσει φειδωλά: «Όλοι εμπλέκονται με όλους. Ο ήρωάς μου θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη ενώ είναι βεζίρης. Η ίντριγκα είναι στο αίμα μας».

- Τι σχέση έχετε με την Κατερίνα Λέχου στη Μάγισσα;

«Συμπεθέρα».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved