Δημήτρης Μπάσης στο gossip-tv: Η συναυλία της Τετάρτης & τα «γυμνά» τραγούδια: «Νιώθω ευλογημένος»
Gossip Specials

Δημήτρης Μπάσης στο gossip-tv: Η συναυλία της Τετάρτης & τα «γυμνά» τραγούδια: «Νιώθω ευλογημένος»

Τη συναυλία της Τετάρτης εγκαινιάζει αυτή την Τετάρτη (18-10) ο Δημήτρης Μπάσης στο θέατρο Αθηνά. Ο σπουδαίος ερμηνευτής συναντά επί σκηνής τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη σ' ένα ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα.

Σε ένα ρεσιτάλ γεμάτο τραγούδια «γυμνά», ντυμένα μοναδικά με τη φωνή του Δημήτρη και την κιθάρα του Μανόλη συνθέτουν μία συναυλία με γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός και πολλών ακόμη. Ο Δημήτρης Μπάσης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για τη συναυλία της Τετάρτης και όλα όσα πρόκειται να δούμε. Δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί…

CL8B7631a.jpg

Ο Δημήτρης Μπάσης στο θέατρο Αθηνά

«Βάλσαμο» η συζήτησή μας, καθώς ο ερμηνευτής έχει μια μοναδική ικανότητα να σε συνεπαίρνει κάνοντας τα λόγια, εικόνες και τις εικόνες… μελωδίες. Σχεδόν δυο δεκαετίες μετρά η καλλιτεχνική του πορεία. Μια πορεία γεμάτη μουσική, μελωδίες, σιωπές που «γέννησαν» στίχους, αμέτρητες συναυλίες, σπουδαίες συνεργασίες και κάπως έτσι έχει ήταν, είναι και παραμένει αγαπημένος όλων.

Με υψηλό το αίσθημα της «ευθύνης» απέναντι στο κοινό του, ένα κοινό πιστό που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα και πώς όχι αφού κάθε «βήμα» του Δημήτρη Μπάση είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Κι εσύ τον τραγουδάς δυνατά, ψιθυριστά και σε κάθε «θέλω» και «πρέπει» της ζωής σου είναι εκεί να σου θυμίζει πως η μουσική είναι δρόμος που μόνο στο φως σε οδηγεί!

dimitrismpasis_1694780117_3192369465889257406_2917485356.jpg

«Αυτό είναι ένα project που το ταξιδεύω σε πολύ ιδιαίτερους χώρους τα τελευταία 4 χρόνια. Το project αυτό έχει τίτλο «Γυμνά τραγούδια» με ένα βιρτουόζο κιθαρίστα, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη. Για μένα είναι ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουμε στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια ο Μανώλης ήταν ο μαέστρος στις ορχήστρες μου. Πώς μας ήρθε λοιπόν αυτή η ιδέα; Κάθε φορά πριν από το live είμαστε πάντα στα καμαρίνια με τους μουσικούς και «ζεσταινόμαστε». Με τον Μανώλη πάντα τραγουδάγαμε με κιθάρα και φωνή και λέγαμε «τι ωραία που είναι τα τραγούδια με τη γύμνια τους». Λέγαμε τραγούδια μεγάλων δημιουργών με μια κιθάρα και σκεφτόμασταν πάντα «γιατί αυτό δεν το κάνουμε μια παράσταση;» και ήρθε η ώρα να κάνουμε και αυτό το project με τίτλο «Γυμνά τραγούδια» και να το παρουσιάζουμε σε ιδιαίτερους χώρους. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα αυτού του project και ταξιδεύει όποτε ζητηθεί και οι συνθήκες του χώρου είναι κατάλληλες. Οπότε αυτό το πρόγραμμα ερχόμαστε να το εφαρμόσουμε στο θέατρο Αθηνά, το οποίο κάθε Τέταρτη θα έχει live κι εγώ θα εγκαινιάσω το χώρο με την πρώτη μουσική παράσταση. Πολύ τιμητικό για μένα και ελπίζω να φέρουμε γούρι»

Με τη μουσική πολλές φορές «ξυπνούν» σιωπές που εσείς έχετε το χάρισμα να τις ανακινείτε με κάποιο τρόπο.

«Είναι έτσι ακριβώς. Δεν είναι μόνο ότι είναι «γυμνά» τα τραγούδια, είναι «γυμνοί» και οι εκτελεστές στη σκηνή. Αυτό το δίωρο της παράστασης είναι τόσο κουραστικό που πολλές φορές αφού τελειώσω είναι σαν να έχω κάνει τρεις κανονικές συναυλίες γιατί κι εμείς χρειαζόμαστε την απόλυτη ησυχία. Είναι πολύ πιο δύσκολο να ερμηνεύεις χωρίς μια φουλ μπάντα αλλά και ο κιθαρίστας χωρίς να έχει τη συνοδεία των υπόλοιπων οργάνων. Το παραμικρό λάθος γίνεται αντιληπτό από τον οποιοδήποτε ακρατή που δεν ξέρει μουσική. Είμαστε τόσο «γυμνοί» όμως αυτή είναι και η ομορφιά αυτού του project»

Είναι, νομίζω και η επαφή με το κοινό διαφορετική.

«Ισχύει αυτό. Το κοινό μπαίνει σε μια άλλη κατάσταση όταν είναι σε ένα θέατρο. Είναι πολύ πιο πειθαρχημένο και αυτό κάνει και τη συναυλία πολύ πιο όμορφη, κατά τη γνώμη μου»

Η αγάπη μου η μεγάλη είναι όταν παίζω σε ένα θέατρο

Είναι και ιδανικό για όλες τις ηλικίες

«Βέβαια. Ταιριάζει πολύ περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες»

Εσύ, πότε βρέθηκες τελευταία φορά ως κοινό σε συναυλία;

«Σαν κοινό να βρεθώ σε συναυλία, η αλήθεια είναι, πως έχει περάσει πολύς καιρός γιατί έχω ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα με τα δικά μου live. Oπότε όταν δεν έχω δικό μου live προτιμώ να φορτίσω μπαταρίες αλλά όταν έχω χρόνο πηγαίνω να απολαύσω άλλους συναδέλφους»

Ο κόσμος πάντως παραμένει πιστός στις συναυλίες. Είναι αυτό το αίσθημα της ελευθερίας, του ενθουσιασμού…

«Αυτό είναι αλήθεια και ειδικά μετά τον Covid o κόσμος έχει ανάγκη τις συναυλίες. Να ξεδώσει, να εκτονωθεί, να τραγουδήσει… για αυτό και υπάρχει και μια έξαρση στα live. Είχαμε ένα έντονο καλοκαίρι με πολλές εκδηλώσεις και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος το έχει ανάγκη»

Νομίζω ότι αυτό είναι το παράσημό σου

«Έχω ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές με σπουδαίους δημιουργούς και συνεργάτες. Νιώθω ευλογημένος. Όταν ξεκίνησα στο χώρο έκανα όνειρα, όπως και κάθε νέος και τα περισσότερα μου όνειρα έχουν πραγματοποιηθεί και όταν κάνω το flashback μου νιώθω τυχερός γιατί όντως ό, τι ονειρεύτηκα, έγινε»

Κι επειδή έκανες αυτό το flashback θα σε πάω πίσω μετά την πρώτη μεγάλη σου επιτυχία όταν ο Χρήστος Νικολόπουλος σου είχε πει: «Μπασάκι, τώρα ξεκινούν τα δύσκολα». Έτσι δεν είχε πει;

«Έτσι ακριβώς γιατί κάναμε μια μεγάλη επιτυχία άνευ προηγούμενου με τους «Ψίθυρους καρδιάς» και θα στο πω σε νούμερα. Ο δίσκος πούλησε πάνω από 150 χιλιάδες αντίτυπα, έγινε πολυπλατινιένος. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα και αυτές οι πωλήσεις πια. Το τραγούδι για πάνω από ένα χρόνο ήταν νούμερο ένα και το σίριαλ στο Mega έκανε 75% τηλεθέαση. Και τότε ο Χρήστος Νικολόπουλος μου είπε αυτή τη φράση, εννοώντας ότι έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ο τραγουδιστής του ενός τραγουδιού. Αυτό ήταν και στο στοιχείο που με προσγείωσε αμέσως στην πραγματικότητα. Ξέρεις όταν είσαι μικρός σε ηλικία και κάνεις τέτοια επιτυχία, δεν πατάς στη γη. Καταλαβαίνω αυτούς που μιλάνε για το «καλάμι» γιατί αν δεν έχεις κάποιον να σε προσγειώσει, εύκολα το «καβαλάς». Για μένα ο άνθρωπος που με προσγείωσε ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος. Ο άνθρωπος που με συμβούλεψε και με βοήθησε να διαχειριστώ όλη αυτή την επιτυχία. Και σε αυτό το κομμάτι ήμουν τυχερός»

dimitrismpasis_1656682950_2872787259959099533_2917485356.jpg

Μα είναι κι ένα μυστικό της επιτυχίας σου αυτό… Είσαι και διαχρονικός και τη δική σου μουσική ακούν όλες οι ηλικίες

«Τα πάντα ξεκινάνε από το σπίτι. Τα παιδιά περνάνε όλα τα στάδια. Αν όμως έχει πάρει βάσεις θα καταλάβει γρήγορα τη διαφορά. Εγώ για αυτό λέω «αφήστε τα παιδιά να ακούνε όλα τα είδη της μουσικής» και θα καταλήξουν. Όλα τα είδη πρέπει να υπάρχουν εκτός από τη τραπ. Είναι ένα είδος καινούργιο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να υπάρχει. Τα τραγούδια αυτά διαμορφώνουν λάθος πρότυπα»

Μίλησέ μου λίγο για τα «Αδικημένα». Για να καταλάβει και ο κόσμος, είχες πει κάποια στιγμή πως θέλεις να κάνεις κάποιες εμφανίσεις που θα τις ονομάσεις «Τα αδικημένα»

«Ωριμάζει σιγά σιγά αυτή η σκέψη. Δεν ξέρω πότε θα γίνει. Έχω κάνει έναν ολόκληρο δίσκο με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έχει μέσα εκπληκτικά τραγούδια και δεν έχουν ακουστεί. Υπάρχουν λοιπόν τραγούδια μου «αδικημένα» και τα λέω έτσι γιατί δεν έτυχαν αναγνώριση από τον κόσμο, δεν τα έπαιξαν τα ραδιόφωνα, δεν προωθήθηκαν γιατί κι εγώ από τη στιγμή που δεν είχαν ακουστεί δεν μπορούσα να τα βάλω στο πρόγραμμά μου. Τα θεωρώ λοιπόν αδικημένα. Κάποια στιγμή θα κάνω μια παράσταση με τραγούδια που θα προλογίζω για να τα μάθει ο κόσμος»

dimitrismpasis_1676112108_3035770850259145572_2917485356.jpg

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια μετά από τη συναυλία της Τετάρτης στο θέατρο Αθηνά;

«Ο χειμώνας θα με βρει κάνοντας περιοδεία σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα. Αυτό που κάναμε δηλαδή το καλοκαίρι θα το συνεχίσουμε και το χειμώνα αλλά σε μικρότερους χώρους. Ταυτόχρονα τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει το νέο μου CD Single με ένα τραγούδι του Νικόλα Μαυρέση σε σύνθεση και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Είμαι πολύ ανήσυχος γενικά και ψάχνω νέες συνεργασίες. Δεν θα είμαι αθόρυβος».

Στο Θέατρο Αθηνά ο Δημήτρης Μπάσης εγκαινιάζει τη συναυλία της Τετάρτης.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μιχάλης Κουμπιός

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

Δημήτρης Μπάσης - Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Product showcase with spotlight. Black studio room background. Use as montage for product display

«Γυμνά Τραγούδια»

Γιατί και το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές που σιγά σιγά βουλιάζει και την τέχνη μας τη στολίσαμε τόσο πολύ που φαγώθηκε από τα μαλάματα το πρόσωπό της…

Γιώργος Σεφέρης (1900-1971)

Ένας ολοκληρωμένος ερμηνευτής που παραμένει μία από τις σταθερές αξίες στον χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μπάσης, συναντά τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη σ' ένα ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα.

Τραγούδια «γυμνά», ντυμένα μοναδικά με τη φωνή του Δημήτρη και την κιθάρα του Μανόλη συνθέτουν μία συναυλία με γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/dimitris-mpasis-manolis-androulidakis/

VIVA-816X465-MPASHS-ANDROUL.jpg

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved