Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Παντρεμένοι όλου του κόσμου, ενωθείτε γιατί γιορτάζετε! Οι παραμυθένιοι γάμοι
Gossip Specials

Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Παντρεμένοι όλου του κόσμου, ενωθείτε γιατί γιορτάζετε! Οι παραμυθένιοι γάμοι

Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Η σειρά έχει ως εξής: Έρωτας, πρόταση γάμου, μονόπετρο, γάμος στα σκαλιά της εκκλησίας! Όμως, ο γάμος δεν είναι μόνο αυτό! Είναι κάτι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο σημαντικό! Και λέγεται οικογένεια

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε από το 1983 μέχρι και σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου που καθιερώθηκε να είναι τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, παρ' όλο που αρχικά η ιδέα ήταν να γιορτάζεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, για τους πιο ρομαντικούς. Φέτος, γιορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου και είναι μία μέρα που όλα τα παντρεμένα ζευγάρια ανά τον κόσμο, έχουν έναν λόγο παραπάνω να το ρίχνουν και λίγο έξω!

Ειδικά εκείνα τα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει τη δική τους οικογένεια που πρέπει να είναι και στόχος ζωής για όλους όσοι καταλήγουν εις γάμου κοινωνία! Σε πείσμα όλων όσοι θέλουν να ευτελίσουν τον θεσμό, όχι μόνο του γάμου αλλά και της οικογένειας, υπάρχουν εκείνοι που τιμούν το... στεφάνι τους και απολαμβάνουν μετά το μυστήριο μία όμορφη οικογένεια. Γιατί τι πιο σπουδαίο και πιο σημαντικό για κάθε άνθρωπο πέρα από αυτό;

Ο θεσμός της οικογένειας, η πρώτη μικρή κοινωνία όπου μεγαλώνει ένα παιδί, είναι ό,τι πιο σημαντικό για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και της ένταξής του αργότερα στην κοινωνία. Και εφόσον όλα ξεκινούν από έναν γάμο και όπως γνωρίζουμε όλοι, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ας μιλήσουμε για τη σπουδαιότητα του θεσμού, την ιστορία του αλλά και όλα εκείνα τα ζευγάρια που προσφάτως ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας και τήρησαν όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Ξέρατε ότι...

Ο πρώτος γάμος έγινε πριν από 4.000 χρόνια; Και όμως, είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Έγινε στην αρχαία Μεσοποταμία μεταξύ της κόρης του τότε βασιλιά και του γιου ενός μεγαλογαιοκτήμονα, και όπως συνηθιζόταν τότε, είχε γίνει για τη δημιουργία συμμαχιών, με μοναδικό στόχο όμως την ενίσχυση της κάθε οικογένειας.

Ο γάμος είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο φάρμακο κατά της κατάθλιψης; Επιστημονική μελέτη με 6.000 συμμετέχοντες η οποία μάλιστα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Review of General Psychology», αποκαλύπτει ότι ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα όπως λένε πολλοί καθώς ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να διατηρήσει τον έρωτά του ακόμα και 20 χρόνια μετά τον γάμο του! Μία άλλη έρευνα, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια, υποστηρίζει επίσης πως ο γάμος είναι το καλύτερο φάρμακο κατά της κατάθλιψης και συμβάλλει στη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Οι μελέτες έγιναν σε παντρεμένα ζευγάρια με πάνω από 15 χρόνια έγγαμου βίου και κράτησαν για περίπου 13 χρόνια. Αυτές επεσήμαναν πως τα παντρεμένα αυτά ζευγάρια ήταν πιο χαρούμενα και σε πολύ μικρότερα ποσοστά παρουσίαζαν κατάθλιψη ή κάποιου είδους άγχος.

Ξεχωριστοί γάμοι, λαμπερά ζευγάρια

Ο γάμος του Νίκου Κουρή με την Έλενα Τοπαλίδου συζητήθηκε πολύ, κυρίως λόγω της απόφασης του ζευγαριού, μετά από 18 χρόνια συμβίωσης να ευλογήσει τη σχέση του ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Ένας άλλος ξεχωριστός και πολύ πρόσφατος γάμος ήταν αυτός του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση στις 24 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό. Οι δυο τους δεν ήταν έτοιμοι να αποκαλύψουν ότι περίμεναν ήδη το πρώτο τους παιδί, όμως το αποκάλυψαν λίγους μήνες αργότερα, παρ' όλο που την ημέρα του γάμου τους, η φουσκωμένη κοιλίτσα της νύφης ήταν εμφανής. Το δυστυχές ήταν ότι την ίδια μέρα με τον γάμο, έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του γαμπρού, βυθίζοντας το ζευγάρι στο απόλυτο πένθος, εν μέσω της μεγαλύτερης χαράς του.

Τρεις γάμοι την ίδια μέρα

Ήταν 27 Μαΐου όταν ο Πάνος Μουζουράκης παντρεύτηκε την Μαριλού Κοζάρη στην Αίγινα και ο Πέτρος Συρίγος τη Ρένα Θωμά στο Καπανδρίτι. Παράλληλα, γινόταν και ο γάμος της Άννας Πρέλεβιτς με τον Νικήτα Νομικό.

gamoi-(1).jpg

Η όμορφη νύφη ετοιμαζόταν εδώ και μήνες για να ζήσει όπως είχε ονειρευτεί την ημέρα του γάμου της με τον αδελφό της Δούκισσας Νομικού και πράγματι ήταν όλα μαγικά.

O γάμος του Πάνου Μουζουράκη με τη Μαριλού Κοζάρη έγινε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων σε μία μοναδική τοποθεσία, παρουσία 500 και πλέον καλεσμένων αλλά και πέντε κουμπάρων.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved