Koρρές:Συνεργασία με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
G-Business

Koρρές:Συνεργασία με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Τα ελληνικά βότανα πρωτοστατούν στη λίστα των φυσικών συστατικών στα οποία βασίζονται οι φόρμουλες ΚΟΡΡΕΣ, μαζί με ενεργά φυτικά συστατικά υψηλής απόδοσης, βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες και βρώσιμα συστατικά.

«Η Κορρές συνεχίζει τη δυναμική πορεία της. Όπως καταδεικνύουν και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι καταναλωτές στηρίζουν την εταιρεία και τα προϊόντα της. Στην ανάπτυξη αυτή συμβάλουν οι γενικότερες επενδύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας. Σταθερό σημείο αφετηρίας όλως των πρωτοβουλιών μας αποτελεί το όραμα ανάπτυξης της αγοράς των φυτικών προϊόντων.Στηρίζουμε την ελληνική τοπική κοινωνία και έχουμε προχωρήσει σε πολύ σημαντικές συνεργασίες, όπως η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, οι φυλακές Αγιάς, το κέντρο απεξάρτησης «Ιθάκη» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Κορρές.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


Η ΚΟΡΡΕΣ σε συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών χαρτογράφησε την εγχώρια χλωρίδα, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των καταλληλότερων περιοχών για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων που διακρίθηκαν βάσει της μοναδικότητας της δράσης τους. Στη διαδικασία αυτή ελήφθησαν υπόψη πολλαπλές παράμετροι, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, τεχνικές πολλαπλασιασμού, αποδόσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας. Ανάμεσα στις τελικά προτεινόμενες περιοχές καλλιέργειας συγκαταλέγονται ο Βόλος για την Αμυγδαλιά, το Αγρίνιο για την Αχίλλεα, η Σάμος και η Εύβοια για το Θυμάρι, η Λάρισα για την Άγρια Τριανταφυλλιά, η Θεσπρωτία για τη Δάφνη κ.α. Στις επιλεγμένες περιοχές η ΚΟΡΡΕΣ συνεργάζεται, υπό όρους συμβολαιακής γεωργίας, με τοπικούς παραγωγούς/ βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς και κοινωνικούς φορείς. Παραδείγματα τέτοιων συμπράξεων είναι με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Αγρινίου, τους Βιοκαλλιεργητές Καστανιάς Αρκαδίας κ.α. Επιπλέον, η ομάδα της ΚΟΡΡΕΣ και το Εργαστήριο Βιολογικής Γεωργίας μελέτησαν και προετοίμασαν ανά περίπτωση ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη των συνεργαζόμενων παραγωγών, όπως στη βιολογική παραγωγή σποριοφύτων [πολλαπλασιαστικού υλικού], σε τεχνικές πολλαπλασιασμού, σε στρεμματικές αποδόσεις, σε οικολογικές μεθόδους αντιμετώπισης ζιζανίων και φυτοπροστασίας, εξασφαλίζοντας την εκπαίδευση και την εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων καλλιέργειας, αλλά και τελικό προϊόν υψηλών προδιαγραφών. Η παραπάνω προσπάθεια έχει στόχο την προστασία αυτοφυών και απειλούμενων βοτάνων, την εξασφάλιση φυτικών υλών εγγυημένης ποιότητας και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων –ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved