Παντελής Μπούμπουρας: Η επέτειο των 201 χρόνων από την ίδρυση της φιλικής εταιρείας και οι εορτασμοί
G-Business

Παντελής Μπούμπουρας: Η επέτειο των 201 χρόνων από την ίδρυση της φιλικής εταιρείας και οι εορτασμοί

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 201 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας. Ο πρόεδρος της Φιλικής Εταιρείας και επίτιμος πρόξενος της Κριμαίας μιλά για την επέτειο των 201 χρόνων από την ίδρυση της φιλικής εταιρείας.

«Έχουμε προγραμματίσει μία εβδομάδα σημαντικών εκδηλώσεων στην Οδησσό. Η πρώτη βραδιά θα είναι μουσική, φιλοξενώντας έναν Έλληνα καλλιτέχνη με σπουδαία διαδρομή. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε μια έκθεση φωτογραφίας ενός καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου, αλλά και τα έργα σπουδαίων νεοελλήνων συγγραφέων. Η 2α Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα εορτασμού της πόλης της Οδησσού και θα συμμετάσχουμε παραλλήλως και εμείς σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή. Στις εκδηλώσεις θα παρευρίσκεται και ένας πολύ ξεχωριστός Έλληνας, ο κύριος Κωνσταντίνος Τσουκαλάς» τόνισε στο Τηλεκοντρόλ ο Παντελής Μπούμπουρας.

- Έχετε κάνει σπουδαία πράγματα για τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην Οδησσό. Αυτό το διάστημα έχετε ξεκινήσει τη δημιουργία του Πάρκου των Ελλήνων...

«Ο προηγούμενος δήμαρχος της Οδησσού δέχθηκε την πρόταση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός Πάρκου στην Οδησσό. Όταν είδα τη μελέτη των Τούρκων για τη δημιουργία αυτού του Πάρκου, έκανα ραντεβού με το δήμαρχο της Οδησσού, ζητώντας του να κατασκευάσω, με δικά μου έξοδα, ένα ελληνικό πάρκο απέναντι από των Τούρκων. Μου απάντησε «Οι Έλληνες έχετε ελληνική πλατεία και δρόμο, οι Τούρκοι δεν έχουν τίποτα» και του ανέφερα: «Μην ξεχνάτε πως εμείς φτιάξαμε την Οδησσό και όχι οι Τούρκοι». Έπειτα από παρατεταμένες συζητήσεις, δέχθηκε να δημιουργήσω το ελληνικό πάρκο. Πλέον, βρισκόμαστε στις μελέτες. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει σε ενάμιση μήνα…»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved