Η Υδρούσα στα χέρια βιοπαλαιστή οδηγού λεωφορείου
G-Business

Η Υδρούσα στα χέρια βιοπαλαιστή οδηγού λεωφορείου

Την Υδρούσα πολλοί την ήθελαν, αλλά μόνο ένας κατάφερε να την κερδίσει.

Επί 24 χρόνια έδινε σκληρές μάχες με το κράτος για να «κερδίσει» το νησάκι Υδρούσα που του ανήκε, καθώς του το κληροδότησαν τη δεκαετία του ΄90 οι συγγενείς του και πρώην ιδιοκτήτες της έκτασης.

Ο λόγος για τον βιοπαλαιστή οδηγό λεωφορείου Κώστα Σελίμη, ο οποίος σύμφωνα με την Espresso, πήρε τελικά την έγκριση για να αξιοποιήσει με τουριστικές υποδομές τον μόλις 57 στρεμμάτων «παράδεισο» που βρίσκεται απέναντι από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης!

Το 1941 ο Μιλτιάδης Αλαμανής αγόρασε το νησί από ιδιώτες, που το κατείχαν από τον 19ο αιώνα. Τα επόμενα χρόνια οι προσπάθειες του Ελληνικού Δημοσίου να διεκδικήσει την Υδρούσα δεν τελεσφόρησαν. Το 1962 ο Άρειος Πάγος απέρριψε με απόφασή του τις κρατικές απαιτήσεις και έτσι το νησί κατέληξε στους ιδιώτες. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες, κουρασμένοι από τον αγώνα τους με το Δημόσιο, δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την έκταση και αποφάσισαν να το χαρίσουν στον Κώστα Σελίμη.

Τα τελευταία 24 χρόνια ο επίμονος οδηγός λεωφορείου πάλευε με το Δημόσιο για να νομιμοποιήσει την παραχώρηση. Έπειτα από αιματηρές οικονομίες, συνεχείς επαφές με δικηγόρους, τελεσίδικες αποφάσεις και... 46 διαφορετικές εγκρίσεις και άδειες, είναι πλέον σε θέση να δημιουργήσει μαζί με τον συνεταίρο του, τον γνωστό επιχειρηματία Νεκτάριο Νικολόπουλο, και τη σύζυγό του Κατερίνα Λάσπα αυτό που ονειρευόταν: ένα πρότυπο περιβαλλοντικό πάρκο χωρίς μπετόν, για παιδιά που θέλουν να παρατηρούν τα άστρα μακριά από τα φώτα της πόλης και φυσιολάτρες που θα κάνουν ποδήλατο υπό το θρόισμα των φύλλων!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved