Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο! Πέθανε ο Κάρολος Φιξ (Photos)
G-Business

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο! Πέθανε ο Κάρολος Φιξ (Photos)

Ο Κάρολος Φιξ, απόγονος της γνωστής οικογένειας της ζυθοποιίας Φιξ, άφησε την τελευταία του πνοή στα 92 του χρόνια μετά από δυο σοβαρά ατυχήματα που είχε.

Ο Κάρολος Φιξ τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελβετία κα τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πρόσφατα είχε χτυπήσει στα πόδια και στα πλευρά, με το δεύτερο τραυματισμό να φαίνεται πως στάθηκε μοιραίος, αφού παρουσίασε επιπλοκές.


Ο επιχειρηματίας οπού νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αττικής έφυγε από εσωτερική αιμορραγία, ενώ έκανε επέμβαση στη λεκάνη.


Η Ζυθοποιία Φιξ ιδρύθηκε το 1864 από τον Βαυαρικής καταγωγής Γιοχαν Καρλ Φιξ (Johann Karl Fuchs - Οικογένεια Φιξ) στην Αθήνα, του οποίου ο πατέρας περίπου 30 χρόνια νωρίτερα είχε ξεκινήσει να ασχολείται στην Ελλάδα με τη ζυθοποιία και ήταν η πρώτη ζυθοποιία μεγάλης κλίμακας της Ελλάδας.

Ως προμηθευτής της βασιλικής αυλής στην Ελλάδα μπόρεσε η επιχείρηση επί περίπου 100 χρόνια να διατηρήσει μια μονοπωλιακή θέση στην αγορά. Η εταιρεία απέκτησε ιδιόκτητο εργοστάσιο στη Λεωφόρο Συγγρού το 1893 και το 1900 η μπίρα της βραβεύτηκε στην έκθεση του Μιλάνου.

Η ποιότητα της μπίρας της ήταν τόσο καλή και σταθερή που επισκίασε τους ανταγωνιστές και στον εικοστό αιώνα ήταν πλέον η μοναδική μεγάλη στην Ελλάδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved