Ρύθμιση των αδειών βυτιοφόρων ζητά ο ΣΕΕΠΕ
G-Business

Ρύθμιση των αδειών βυτιοφόρων ζητά ο ΣΕΕΠΕ

Να ρυθμιστεί άμεσα το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών βυτιοφόρων καυσίμων, με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και όχι με υπουργικές αποφάσεις στο μέλλον ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Ο ΣΕΕΠΕ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έκπληξή του, επειδή - όπως επισημαίνει - στο κατατεθέν νομοσχέδιο δεν υιοθετήθηκε καμία από τις προτάσεις του, σημειώνοντας πως αν το θέμα δε λυθεί με σαφή νομοθετική ρύθμιση, τότε «ο Κλάδος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών θα παραμείνει όμηρος της βούλησης του εκάστοτε Υπουργού Μεταφορών ή των πιέσεων και συμφερόντων των συνδικαλιστικών συντεχνιών".

Ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε, που θέτει απαγορεύσεις και περιορισμούς στο δικαίωμα των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών να αποκτούν τις αναγκαίες άδειες βυτιοφόρων και ζητά:

- Να νομοθετηθεί η άμεση, διαφανής και πλήρης απελευθέρωση έκδοσης αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων που χορηγούνται στις Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

- Να αρθεί ο περιορισμός χρήσης των Ι.Χ. βυτιοφόρων ανάλογα με την άδεια Εμπορίας. Να ορισθεί ότι η άδεια κυκλοφορίας των Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων ισχύει για τις μεταφορές όλων των προϊόντων που διακινεί κάθε Εταιρία, να μπορεί να αξιοποιεί τα βυτιοφόρα της ανάλογα με τις ανάγκες της (δηλαδή να μπορεί με τα ίδια βυτιοφόρα να διακινεί θέρμανση το χειμώνα και το καλοκαίρι να διακινεί καύσιμα στα μικρά αεροδρόμια, τις μαρίνες, κλπ).

πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/ruthmisi-ton-adeion-butioforon-zita-o-seepe

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved