Σίκατσεκ: “Με συγχωρείτε λάθος”

Σίκατσεκ: “Με συγχωρείτε λάθος”

Αναίρεσε αιφνιδιαστικά την κατάθεση που είχε δώσει ενώπιον του κλιμακίου Ελλήνων βουλευτών που είχαν μεταβεί στο Μόναχο, ο πρώην διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Ράινχαρντ Σίκατσεκ.

Σε συμπληρωματική του δήλωση, 4 ημέρες μετά την κατάθεσή του, επιχείρησε να «αθωώσει» τη μητρική εταιρεία, δηλώνοντας ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα κατέθεσε και ότι ο ίδιος ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είχε γνώση των δωροδοκιών η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, Σ.Βαλυράκης πρότεινε την επιβολή προστίμου έως και 5 εκ. ευρώ στην εταιρία.

Εξάλλου έχει ήδη αποστείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου συμπληρωματική πορισματική αναφορά για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για κατάχρηση εξουσίας. Όπως αναφέρει « ενώ προέκυπτε η εμπλοκή των στελεχών της μητρικής εταιρείας σε παράνομες πράξεις προς όφελός της και ιδιαίτερα όσων ομολόγησαν ότι διαχειρίζονταν τα μαύρα ταμεία, δεν είχε ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη και μάλιστα για οργανωμένο έγκλημα».

Την Παρασκευή το πρωί πάντως η εξεταστική θα βρεθεί και πάλι στο Μόναχο για να εξετάσει τον τελευταίο μάρτυρα, τον συνδιαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Μίχαελ Κουτσενόϊτερ, ενώ θα συνέλθει εκ νέου στις 15 του μηνός Δευτέρα, για να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/politiki/story/ta-gurizei-o-sikatsek-gia-ti-siemens