Τι ζητούν για να δώσουν την 5η δόση
G-Politics

Τι ζητούν για να δώσουν την 5η δόση

Η επίτευξη της συμφωνίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής προσκρούει σε εμπόδια και δυσκολίες ικανές να το εκτροχιάσουν και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσαν στην «Ημερησία» και στον Μιχάλη Ιγνατίου σοβαρές πηγές της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ομως, παρ' όλες τις δυσκολίες, οι πηγές προσβλέπουν σε διευθέτηση των διαφορών μέχρι τις 9 Ιουνίου το αργότερο, ώστε να υπάρχει χρόνος να ετοιμαστεί η έκθεση προς το ΔΣ του Ταμείου, στην οποία, όμως, ίσως να μην καταγράφεται με ακρίβεια η τύχη της πέμπτης δόσης από την πλευρά του ΔΝΤ. Οι πηγές αναφέρθηκαν σε πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

«Το ελληνικό δράμα θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου» προέβλεψαν οι πηγές, που πρόσθεσαν ότι «με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει στον ορίζοντα από μηχανής θεός». Αλλη πηγή υποστήριξε ότι η πίεση των αγορών από αύριο θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους να αποδεχθούν τον συμβιβασμό που πρότεινε το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο ζήτησε τη συναίνεση της ΕΕ το αργότερο μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αύξηση της χρηματοδότησης, ώστε να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον το 2012 και το 2013. Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved