Άντα Παπανδρέου: Tίμησε την Κική Δημουλά και τον Τίτο Πατρίκιο
G-Politics

Άντα Παπανδρέου: Tίμησε την Κική Δημουλά και τον Τίτο Πατρίκιο

Το καλοκαίρι ξεκίνησε αρμονικά για τον χώρο του πνεύματος. Τη Δευτέρα το βράδυ οι λάτρεις της ποίησης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κική Δημουλά, τον Τίτο Πατρίκιο και το σχεδόν νοτισμένο γκαζόν του Μεγάρου Μουσικής σε ένα αμπαλάζ που τράβηξε το ενδιαφέρον και της Άντας Παπανδρέου, της συζύγου του πρωθυπουργού.

Το συναπάντημα των προβεβλημένων -ειδικά από τους κρατικούς φορείς- λογοτεχνών είχε έναν αταλάντευτα ποιητικό και πολλαπλά θεσμικό χαρακτήρα.
Η Κική Δημουλά, με τη σειρά της, αποτελεί θεσμό για τα ποιητικά πράγματα. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και έλαβε πριν από λίγες ημέρες το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Επίσης, συνυπέγραψε το κείμενο των 32 ανθρώπων του πνεύματος με τίτλο «Τολμήστε».
Και ο Τίτος Πατρίκιος είναι ένας θεσμός για την ελληνική ποίηση. Πέρα από τη διεθνή ακτινοβολία του έργου του, ο διαρκής και αναπόφευκτος διάλογος του με την εξουσία και τους φορείς της έχει επηρεάσει (την εξουσία) – πάντα προς το καλύτερο.
Η κυρία Άντα Παπανδρέου τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, ευρισκόμενη ελάχιστες δεκάδες μέτρα από το σημείο όπου συγκεντρώνονται οι αγανακτισμένοι Έλληνες. Οι άνεργοι, υποαμοιβόμενοι εργάτες, οι συνταξιούχοι που επιδίδονται καθημερινά στη δύσκολη τέχνη της επιβίωσης.
Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved