Αλεξάνδρα Παλαιολόγου για τη Χρυσή Αυγή: «Πρόκειται για κόμμα δολοφόνων»
G-Politics

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου για τη Χρυσή Αυγή: «Πρόκειται για κόμμα δολοφόνων»

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μίλησε σε συνέντευξή της μεταξύ άλλων για τα κόμματα.

- Πώς αποτιμάς τον ανασχηματισμό που έγινε προ ημερών; Πόσο δύσκολο είναι το έργο της κυβέρνησης, πλέον;

«Ο ανασχηματισμός για ανθρώπους που υποτίθεται ότι έλαβαν ένα μήνυμα, δεν ήταν σωστός. Δεν θεωρώ ότι ήταν ικανοποιητικός, αφού δεν νομίζω ότι ήθελε να δει αυτά τα πρόσωπα ο κόσμος, ψηφίζοντας με τον τρόπο που ψήφισε. Ούτως ή άλλως το έργο της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα συνεχίσει να είναι εξίσου. Το μόνο που μας έχει μείνει -σε όσους έχει μείνει- είναι μια αισιοδοξία. Αν και αυτή είναι άνευ λόγου και αιτίας, δεν ξέρω... Για να ελπίζουμε κάπου. Η ελπίδα, εξάλλου, πεθαίνει πάντα τελευταία».

- Έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας σοβαρή πολιτική αντιπρόταση για να βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα;

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα, με μια σειρά από μέτρα που έχουν παρθεί, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ κάπου δεν έχει πείσει, διαφορετικά θα έπρεπε να έχει πάρει ένα εντελώς διαφορετικό ποσοστό. Το ότι π.χ. είναι πρώτος με διαφορά 4 μονάδες, δεν λέει κάτι τόσο σοβαρό. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τόσες συνιστώσες, αφού κάθε μέρα βγαίνει κάποιος από το κόμμα και λέει κάτι διαφορετικό και μετά το "μαζεύουν". Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός με αυτούς τους χειρισμούς».

- Ποιο από το κόμματα έχει τη ρεαλιστικότερη πρόταση αυτή τη στιγμή;

«Νομίζω κανένα. Όπως προείπα, η κυβέρνηση προσπαθεί μεν, αλλά παίρνει πολλά αντιλαϊκά μέτρα – πολύ άδικα μέτρα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνουν άλλα κάποια από αυτά είναι πάρα πολύ σκληρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι εκφράζει, το ίδιο βέβαια ισχύει και για το "Ποτάμι"».

- Η Χρυσή Αυγή ήρθε τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για ψήφο αντίδρασης και δυσαρέσκειας ή για ψήφο ανάδειξης ενός ακροδεξιού, ναζιστικού «είναι» της ελληνικής κοινωνίας;

«Όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα. Είναι το δεύτερο που είπες. Πρόκειται για φασίστες, αυτό πιστεύω. Υπάρχουν τελικά άνθρωποι, και σήμερα, που είναι φασίστες. Αυτοί που αποφάσισαν ότι αυτό θέλουν, αυτό τους εκπροσωπεί, αφού αυτό βρέθηκε. Δεν πρόκειται για κάτι άλλο, παρά για φασίστες, άνθρωποι που πρεσβεύουν το φασισμό. Ας μην τους ρίχνουμε ελαφρυντικά όπως τη δυσαρέσκεια κλπ. Αυτό συνέβη στην πρώτη φάση που ψήφισαν γιαγιούλες, για παράδειγμα, στην Αχαρνών και τον Άγιο Παντελεήμονα. Πλέον έχουμε δει το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες. Πρόκειται για κόμμα δολοφόνων».

πηγή:aixmi

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved