37 χρόνια φυλακή στον Δημοσθένη Βεργή
G-Politics

37 χρόνια φυλακή στον Δημοσθένη Βεργή

37 χρόνια και 6 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, είναι η ποινή στην οποία καταδικάστηκε ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Ο οικολόγος πρόεδρος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο αλλά δεν ήταν παρών, πρέπει να καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.
Βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν στον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον συγκατηγορούμενό του κ. Κατογιαννάκη.
Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά στην καταπάτηση ακίνητων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., τα οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές. Ο Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, τα οποία παρουσίαζαν τις εκτάσεις ως μη δασικές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved