Διώχνουν τον Γεωργούλη από το Δημοτικό Συμβούλιο;
G-Politics

Διώχνουν τον Γεωργούλη από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Οι αδικαιολόγητες απουσίες από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ίσως στοιχίσουν ακριβά στον Αλέξη Γεωργούλη, καθώς κινδυνεύει να κηρυχθεί… έκπτωτος από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου. 

Ο Αλέξης Γεωργούλης έγινε πρόσφατα και επιχειρηματίας καθώς άνοιξε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Φαίνεται ότι η νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα και η προετοιμασία για τα εγκαίνια, δεν του επέτρεπαν να παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Οι απουσίες του προκάλεσαν αγανάκτηση στον πρόεδρο, ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής Αρχής, προκειμένου να τεθεί σε αργία.

Στις επιστολές του προς τον ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Τάχος κάνει λόγο για «αδικαιολόγητες απουσίες», ενώ με δηλώσεις του τόνισε την «ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των κανόνων».

Βάσει του άρθρου 10, παράγραφος 4, του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, «αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία και, σε περίπτωση υποτροπής, να κηρυχθεί έκπτωτος».

Σύμφωνα με το τυπικό, ο Αλέξης Γεωργούλης, που είχε εκλεγεί με την παράταξη του πρώην δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη, αναμένεται να κληθεί στη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved