Ευρωεκλογές 2019: Οι επώνυμοι υποψήφιοι που «φιγουράρουν» στις λίστες των κομμάτων
G-Politics

Ευρωεκλογές 2019: Οι επώνυμοι υποψήφιοι που «φιγουράρουν» στις λίστες των κομμάτων

Όλα πλέον είναι έτοιμα για τη μεγάλη μάχη των Ευροεκλογών στις 26 Μαΐου.

Τα πολιτικά στρατόπεδα καταστρώνουν τα τελευταία τους πλάνα. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνουν τα πιο «βαριά» ονόματα στην αρένα των εκλογών. Ηθοποιοί, συγγραφείς, μετεωρολόγοι, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, προσωπικότητες γνωστές στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση, τα έντυπα και όχι μόνον διεκδικούν μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζουν έξι συμμετοχές. Ο Αλέξης συνάντησε τον… Αλέξη και έδωσαν τα χέρια. Ο λόγος για τον γνωστό ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε το 1974. Το 1993 εισήχθη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά πάντα είχε καλλιτεχνική φλέβα. Από το 1988 ως το 1993 έκανε μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο Λάρισας. Το 1996 ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής στο «Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης» και στο «Θέατρο των Αλλαγών», ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωνητικής. Το 1997 και μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, έγινε δεκτός στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος, που τότε τελούσε υπό την διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου, και αποφοίτησε με άριστα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον «Ίασμο» συνεργάστηκε με την ομάδα χορού «Αιρέσις», συμμετέχοντας στις παραγωγές «Κάρμεν 33» (1997) και «Επιστροφή» (1998) σε σκηνοθεσία Γ. Μπαγουρδή. Έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Αγγέλιασμα» και στην ταινία μικρού μήκους «Του κανενός το ρόδο» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανούλη.

Το 2001 συμπρωταγωνίστησε στην πολύ επιτυχημένη κωμική τηλεοπτική σειρά «Είσαι το ταίρι μου», σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου, που τον έκανε ευρέως γνωστό. Μετά από πολλές ακόμη θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές συνεργασίες και εμφανίσεις, το 2007, συμπρωταγωνίστησε με τη Nia Vardalos και τον Richard Dreyfuss στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Myl ife in Ruins»(Έρωτας αλά ελληνικά),σε σκηνοθεσία Donald Petrie, με παραγωγούς τον Tom Hanks και τη Rita Wilson.

Το 2015 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ein Sommer In Griechenland» («Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα» /κανάλι ZDF) σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου. Από το 2016 συμμετέχει μαζί με ένα μεγάλο καστ από Έλληνες και ξένους ηθοποιούς στη βρετανική τηλεοπτική σειρά «The Durrells» σε σκηνοθεσία SteveNovember. Αυτό τον καιρό συμμετέχει στην κριτική επιτροπή τουYour Face Sounds FamiliarστονΑΝΤ και στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», του Δημήτρη Ψαθά στο θέατρο Παλλάς, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2014, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Λάρισας, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μία άλλη συμμετοχή που ξεχωρίζει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή του μουσικού Ross Daly. Ο Ross Daly γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς όπου και παραμένει για μικρό χρονικό διάστημα αφού λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων τους ταξιδεύει μαζί τους σε πολλές χώρες.

Σύντομα αναδύεται το βαθύ του ενδιαφέρον για τη μουσική. Το πρώτο του όργανο είναι ένα βιολοντσέλο, ενώ στα ένδεκα του, στην Ιαπωνία, ξεκινά τη μελέτη της κιθάρας. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 βρίσκεται στο San Francisco.

Έχοντας βιώσει την κλασική πειθαρχία, αλλά και το κλίμα ελευθερίας και πειραματισμού της εποχής, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική παράδοση της Ανατολής, γεγονός που άλλαξε ριζικά τη ζωή του... Στα χρόνια που ακολούθησαν ταξίδεψε εκτενώς, μελετώντας μια ποικιλία μουσικών οργάνων και παραδόσεων με έμφαση στη μουσική της Ινδίας και του Αφγανιστάν.

Το 1975 ταξίδεψε στην Κρήτη εντυπωσιασμένος από τη λύρα. Έπειτα από μία εξάμηνη περιήγηση από χωριό σε χωριό, όπου έρχεται σε επαφή με λαϊκούς μουσικούς, εγκαταστάθηκε στα Χανιά και ξεκίνησε να μελετά την κρητική λύρα με το μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη. Η μαθητεία του διήρκεσε πολλά χρόνια. Την ίδια περίοδο επισκεπτόταν συχνά την Τουρκία όπου μελέτησε την Κλασική Οθωμανική καθώς και την λαϊκή τουρκική μουσική.

Σήμερα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από σαράντα δίσκους με συνθέσεις του, όσο και με δικές του διασκευές διαφόρων παραδοσιακών μελωδιών που είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Η Κρήτη εξακολουθεί να αποτελεί μία βάση για την προσωπική και τη μουσική του έρευνα , ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δίνοντας συναυλίες με περιεχόμενο τη μουσική του.

Δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων ο ίδιος, ο Ross Daly έχει συμπράξει επανειλημμένως με μεγάλους μουσικούς από όλο τον κόσμο δουλεύοντας μέσα στη μουσική πειθαρχεία των ανατολικών παραδόσεων, εξερευνώντας ταυτόχρονα νέες φόρμες και το δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ άλλων, παίζει κρητική λύρα, Αφγανικό ραμπάμπ , σιτάρ, λαούτο, πολίτικη λύρα, τάρχου, ούτι, σάζι και ταμπούρ.

Ο Ross Daly έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες και θέατρα στη Γερμανία, στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στη Δανία, στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Παράλληλα με το καλλιτεχνικό του έργο έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Gottenberg (Σουηδία) στο τμήμα «World Music» και στο τμήμα Εθνομουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στα παραπάνω προστίθενται διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου όπως το King’s College London University, University of East Anglia (Αγγλία),University of California Santa Barbara (ΗΠΑ), SOAS School of Oriental and African Studies (London University), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, American College of Cairo, University of Istanbul (Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Maçka), Copenhagen college of rhythmic music.

Σήμερα συνεχίζει να ταξιδεύει και να δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» στο χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη, ένα εργαστήρι που στηρίχθηκε καθοριστικά από τον τοπικό Δήμο «Ν. Καζαντζάκης» (μετέπειτα Αρχανών-Αστερουσίων) και έθεσε διαχρονικά σε νέο πλαίσιο την έννοια της διδασκαλίας στο χώρο της Μουσικής ενώ συνεχίζει να αναδεικνύει την Κρήτη ως σταυροδρόμι σπουδαίων παραδόσεων και πολιτισμών. Το 2012 τιμήθηκε για τη δράση του με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα τελευταία χρόνια το πολυπολιτισμικό Εργαστήρι αποκτά μόνιμη και σταθερή παρουσία στην Κύπρο, στη Βόρεια Ιταλία, στη Σικελία, στην Καταλονία της Ισπανίας καθώς και στο Τορόντο του Καναδά. Νέες πολιτιστικές δομές που «ταξιδεύουν» στο όνομα του Λαβύρινθου, σέβονται τον πολυπολιτισμικό του χαρακτήρα ενώ διατηρούν την οικονομική αυτοτέλεια και αυτονομία τους συνεργαζόμενες με τους κατά τόπους θεσμικούς φορείς.

Ο Ross Daly διαμένει μόνιμα με τη σύζυγό του Κέλλυ Θωμά στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Στον στίβο της πολιτικής επέλεξε να «κατέβει» και ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος και υπεύθυνος ακαδημιών ΤΑΕ KWON DO σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, την ελληνική, μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα και έχει δυο παιδιά, τον Φίλιππο 8 ετών και την Ελεάννα 2 ετών. Κατάγεται από τις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας (πατέρας) και από το Μαυροβούνι της Πέλλας (μητέρα).

Ως αθλητής του TAE KWON DO ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει διακριθεί πολλές φορές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), μάλιστα υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ακόμα, το 1996 κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

Η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική καθώς το 1997 αναδείχθηκε πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και δεύτερος στους Μεσογειακούς αγώνες. Το 1998 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 2004 και το 2008, εκτός από το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2004) και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008).

Έχει έντονη κοινωνική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυθέντος αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου και επίτιμο μέλος του Αθλητικού Σωματείου, στο οποίο αναδείχθηκε, «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Από τις μουσικές σκηνές και τις πίστες θα βρεθεί στον πολιτικό στίβο. Ο λόγος για τη γνωστή τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου. Η Ραλλία Χρηστίδου γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο γονείς της, μικρασιατικής καταγωγής.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης. Ξεκινά να εργάζεται από την ηλικία των 18 ετών στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου σε λογιστήριο ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει μουσική στο Εθνικό ωδείο. Στα 21 θα πάρει το πτυχίο της στην κλασική κιθάρα (Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία της Μουσικής, Θεωρία, Αρμονία, Πιάνο) συνεχίζοντας τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά. Έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής στο Vocal Studio με την Αρετή Τοπουζίδη καθώς και σπουδές μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας. Έχει πτυχίο μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητα φοροτεχνικός και πιστοποίηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει κάνει σπουδές Δημόσιας Διοίκησης στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π.

Από 18 ετών έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου και αργότερα ως δασκάλα κλασικής κιθάρας σε ωδεία. Το 2004 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό – μουσικό ριάλιτι Fame story. Έκτοτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διακρίνεται για την ευρύτητα του μουσικού ρεπερτορίου που υπηρετεί, την μουσικότητα και την έκταση έκταση των ικανοτήτων της φωνής της καθώς και για τον επαγγελματισμό της έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, ιδιαίτερες live εμφανίσεις και ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Η Ραλλία Χρηστίδου είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2011. Επιθυμώντας να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφια στη λίστα της Β’ Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 σε μη εκλόγιμη θέση, στη θέση 22 επί συνόλω 48.

Η γνωστή ηθοποιός, Λυδία Κονιόρδου αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο βαριά όπλα στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η Λυδία Κονιόρδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλες σπουδές στη μουσική, και στη γερμανική γλώσσα.

Σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Λυρική Σκηνή, με σημαντικά θέατρα ρεπερτορίου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει βραβευθεί για το έργο της στο θέατρο σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης (Φόνισσα του Παπαδιαμάντη): Βραβεία Λουριώτη, Κοτοπούλη ,Κούν, και για την εν γένει προσφορά της στο αρχαίο δράμα.

Αφιέρωσε 11 χρονια στην καλλιτεχνική αποκέντρωση στα ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας (Θεσσαλικό Θέατρο) και σαν καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου , Πάτρας και στο Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου.

Έχει διδάξει θέατρο σαν παιδαγωγός με έμφαση στο αρχαίο δράμα, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ, στο ΚΕΘΕΑ,στο New York University, Binghampton University, Shanghai theatre Academy, Paul Getty Museum, και έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και διαλέξεων για το αρχαίο δράμα και τον ελληνικό πολιτισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, συνεργάστηκε με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. Μέλος εθελοντών για την προστασία του Δάσους Συγγρού.

Διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού απο τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2018. Στη διάρκεια της θητείας της ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σε εναρμόνιση με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ολοκληρώθηκε το σχέδιο για την ένωση των Μουσειων ΜΟΜUS κ.α. Ακόμα συμμετείχε σε πρωτοβουλίες για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό με ομολόγους της της Γαλλίας , Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλιας. Καλλιέργησε διεθνείς συνεργασίες και πολιτιστικές ανταλλαγες με τη Ρωσία , Κίνα, Ιταλία, Σερβία, Κύπρο.

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα θα ταχθεί και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης ή αλλιώς Ντάισελμπλουμ όπως τον αποκάλεσε ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση των συμμετεχόντων στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Στην αντίπερα όχθη ψηλά τη γαλάζια σημαία αναμένεται να κρατήσει και πάλι ο τέως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Καβάλα το 1989 αγωνιζόμενος στη Β' και Γ' Εθνική κατηγορία. Σε ηλικία 21 ετών (Δεκέμβριος 1992) μετεγγράφηκε στον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική, ενώ τον Ιανουάριο του 1998 ταξίδεψε στην Αγγλία για να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Λέστερ. Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας αν και δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η επιτυχία της Ελλάδας το 2004 του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Καμπιονάτο με την Μπολόνια, στην οποία παρέμεινε για έναν χρόνο και υπήρξε βασικό της στέλεχος. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, στον οποίο και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα 2 χρόνια αργότερα.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον των Νήσων Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 1996. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών σε συμμετοχές, πίσω από τον Γιώργο Καραγκούνη, έχοντας συνολικά 120 (στο διάστημα 1994-2007).

Υπήρξε ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 που διεξήχθη στην Πορτογαλία, συμμετέχοντας ως βασικός και για ενενήντα λεπτά στους έξι αγώνες που έδωσε η ελληνική ομάδα, ενώ ανακηρύχθηκε και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης, στην κορυφαία του στιγμή με τη γαλανόλευκη φανέλα. Η τελευταία του συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου 2007, στον φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο την Ισπανία, στον οποίο τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ελληνική εθνική ομάδα.

Από το 2006 είναι παντρεμένος με την παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο Ιωάννα Λίλη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: Την Μαρία (γενν. 2007) και τον Γιάννη (γενν. 2010).

Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Στη λίστα του ευρωφηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνει θέση και η γνωστή ηθοποιός, Πέγκυ Σταθακοπούλου. Η Πέγκυ Σταθακοπούλου κάνει το ντεμπούτο της στο θέατρο και την τηλεόραση το 1983. Η επιτυχία ωστόσο στο ευρύ κοινό έρχεται στην αστυνομική - ρομαντική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Ταύρος με Τοξότη» δίπλα στον Γιάννη Βούρο. Έχει παρουσιάσει δύο τηλεπαιχνίδια στην κρατική τηλεόραση ενώ έχει υπάρξει και οικοδέσποινα των καλλιστείων του ΑΝΤ1 το 1992 μαζί με τον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο.

Με τη στήριξη της ΝΔ θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και ο γνωστός-δημοφιλής στα media- καθηγητής σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Υπήρξε επίσης εκπρόσωπος σεισμολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ασία. Από το 1990 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου διετέλεσε επί μακρόν καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής, καθώς και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας. Στο ενεργητικό του ως σήμερα έχει 5 βιβλία και 8 διεθνώς αναγνωρισμένες ευρεσιτεχνίες.

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα είναι η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία. Η Βίκυ Φλέσσα γεννήθηκε στο Ναύπλιο και μεγάλωσε στο Άργος στον προσφυγικό συνοικισμό των Μικρασιατών, που γειτονεύει με το αρχαίο θέατρο της πόλεως. Ο πατέρας της ήταν πυροσβέστης με καταγωγή από την Καρυά Άργους. Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε. Έχει εργαστεί τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ), ραδιόφωνο (ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΑ 4) και τηλεόραση (ΕΡΤ, Star, Antenna). Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Ένα ακόμη ηχηρό όνομα που θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη για νίκη στις επερχόμενες εκλογές είναι και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς. Ο Γιώργος Αμυράς γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1967, στην Αθήνα. Είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος. Υπήρξε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2015 ως το 2019. Στο διάστημα 2006–2013 υπήρξε παρουσιαστής της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα». Έλαβε στον Α' γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής. Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Την 1 Μαρτίου 2016 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη. Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι με αφορμή την αντίθεσή του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στις 10 Απριλίου παραιτήθηκε και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι. Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ελπίζει να βγει σωστός στις προβλέψεις του για ακόμη μία φορά. Ο βραβευμένος στα «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008» ως καλύτερος παρουσιαστής καιρού της Ελλάδας Σάκης Αρναούτογλου συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. Σημαντική εκτός των άλλων ήταν και η μετεο-συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία «Το Λιβάδι που δακρύζει» το 2004 ενώ το διάστημα «Ιανουάριος 1998 - Οκτώβρης 1999» εργάστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών Μονάχου ως μεταφραστής γενικού και ειδικού περιεχομένου.

Υποψήφιος με το Ποτάμι «κατεβαίνει» ο γνωστός συγγραφέας, Θανάσης Χειμωνάς, που πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα «Τα Νέα». Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ραμόν» κυκλοφόρησε το 1998. Ακολουθεί το «Σπασμένα Ελληνικά», το 2001 για να ξεκινήσει μία ασταμάτητη περιπέτεια: «Ανεξιχνίαστη ψυχή», 2003, «Η μπλε ώρα», 2005, «Ραγδαία επιδείνωση», 2007, «Δεν την αγαπάω πια», 2010. Το Μάιο του 2002 το «Ραμόν» εκδόθηκε στη Γαλλία και το Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα «Σπασμένα ελληνικά». Σημαντική η συμμετοχή του και σε συλλογικά έργα ενώ έχει κάνει και μεταφράσεις. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εκλεγεί.

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ πήρε τελικά τη μεγάλη απόφαση και ανακοίνωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές με το κίνημα του Βασίλη Λεβέντη την Ένωση Κεντρώων. Ο Κώστας Σόμμερ έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Το 2005, εμφανίστηκε στην ταινία του Hollywood Deuce Bigalow: European Gigolo, με πρωταγωνιστή τον Rob Schneider. Γεννήθηκε στη Γερμανία, όπου και πέρασε τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Ελλάδα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να δουλεύει στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Στο πλάι του Δημήτρη Κουτσούμπα θα σταθεί η γνωστή ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. Η Λίλα (Ευθαλία) Καφαντάρη ξεκίνησε να ασχολείται με την ηθοποιία στην ηλικία των 17 ετών, ύστερα από παρότρυνση του πρώτου της συζύγου, που ήταν ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης. Η ίδια πάντως, όπως παραδέχεται, σκόπευε να γίνει ζωγράφος σαν την αδελφή της. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τηλεοπτικά σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις. Από το γάμο της με τον Βασίλη Μαυρομάτη απέκτησε μια κόρη, την Ηλιάνα Μαυρομάτη (1986). Τρίτος σύζυγος της ηθοποιού είναι ο δικηγόρος Πλάτων Κανατάς, με τον οποίο γνωρίστηκε στο πλαίσιο της πολιτικής της δράσης. Στις βουλευτικές εκλογές εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και στις περιφερειακές εκλογές με την Λαϊκή Συσπείρωση στις Κυκλάδες, αλλά παραιτήθηκε λόγω των αυξημένων καθηκόντων της στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών.

Μαζί με τη Λίλα Καφαντάρη θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) και η γνωστή δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή. Η Σεμίνα Διγενή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΙ», του «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009. Ανάμεσά τους, το πρωτοποριακό «Τρεις στον αέρα», το «Εδώ και Σήμερα», το «ΜΑDΕ ΙΝ GRΕΕCΕ», οι «Ιστορίες γι’ Αγρίους», η «Μηχανή του Χρόνου», το «Πέστο στη Σεμίνα», η «Ώρα Ελλάδος», οι «Αταίριαστοι», οι «Εντιμότατοι Φίλοι», το «Κοίτα τι έκανες», το «Τοp Stories» κ.α. Διετέλεσε επίσης, Διευθύντρια Προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», Σύμβουλος Προγράμματος στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ στην Αμερική, Κούβα, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία, Κίνα, Μογγολία, Ν. Αφρική, Σρι Λάνκα, Γερμανία κα. Μερικές από τις αποκλειστικές και πολυσυζητημένες συνεντεύξεις της, είναι αυτές με τον Μ. Καντάφι στη Λιβύη, με τους Βιττόριο Γκάσμαν, τον Αντρέ Σεγκόβια, τον Αλμπέρτο Σόρντι, τον Ούγκο Τονιάτσι, την Λίνα Βερτμίλερ, τον Τζανκάρλο Τζανίνι και τον Φεντερίκο Φελίνι στην Ιταλία, με τον εγγονό του Στάλιν και τον Εντβαρ Σεβαρντνάντζε στη Γεωργία, τα παιδιά του Τσε Γκεβάρα στην Κούβα, αλλά και τον σύντροφό του στο θρυλικό τους ταξίδι στη Λατ. Αμερική, Αλμπέρτο Γκρανάδο. Έχει βραβευτεί με 18 βραβεία για το έργο και την προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση και 12 για την πολυετή φιλανθρωπική της δράση.

Την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες ευρωεκλογές ανακοίνωσε και ο Ηλίας Ψινάκης. Ο Ηλίας Ψινάκης «κατεβαίνει» στις ευρωεκλογές με την πρωτοβουλία «Πολίτες. Ο δήμαρχος Μαραθώνα διευκρινίζει ότι δεν είναι κόμμα και σε site που δημιούργησε εξηγεί μεταξύ άλλων «ποιοι παίρνουν τον μπούλο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved