Ο συζυγοκτόνος από το Βελβεντό Κοζάνης φωνάζει: «Θέλω πίσω τα παιδιά μου»
Society

Ο συζυγοκτόνος από το Βελβεντό Κοζάνης φωνάζει: «Θέλω πίσω τα παιδιά μου»

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνο από το Βελβεντό Κοζάνης, καθώς σε περίπου έναν μήνα θα βρεθεί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καστοριάς για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Ιανουάριο.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ! Δεν είχα σχεδιάσει να τη σκοτώσω. Θέλω πίσω τα παιδιά μου για να τα μεγαλώσω» φωνάζει μέσα από τη φυλακή ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας.

Οπως έχει ομολογήσει, σκότωσε την 37χρονη Ανθή Λινάρδου πάνω σε καβγά και έπειτα την έθαψε στο χωράφι του, αφήνοντας ορφανά τα τρία παιδιά τους. Ο ίδιος θα καθίσει στο σκαμνί στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ ελπίζει να «σπάσουν» τα ισόβια. Κατά τραγική σύμπτωση, πάντως, και έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων, λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί και η δίκη για τη γονική μέριμνα των ορφανών της άτυχης γυναίκας (του οκτάχρονου αγοριού και των δίδυμων κοριτσιών, ηλικίας έξι ετών). Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν παράλληλες συνεδριάσεις στις δικαστικές αίθουσες με τον ίδιο «πρωταγωνιστή».

Λίγο πριν καθίσει στο εδώλιο ο συζυγοκτόνος ζητά, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, μέσω του δικηγόρου του, μια δίκαιη δίκη, ευελπιστώντας κυρίως ότι θα γίνει αποδεκτός ο ισχυρισμός του πως το έγκλημα έγινε εν βρασμώ και δεν ήταν προμελετημένο. Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί το ότι, αν και ο ίδιος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας του, εξακολουθεί να διεκδικεί την επιμέλεια των τριών παιδιών του, τα οποία με προσωρινή διαταγή έχουν μετακομίσει στον Πειραιά, από την πρώτη στιγμή, και ζουν με τους γονείς της Ανθής Λινάρδου.
Όμως, ο κατηγορούμενος δεν δείχνει να το βάζει κάτω, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αρνήθηκε να του δώσει έστω το δικαίωμα να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τα παιδιά του. «Ζητήσαμε να μπορεί να έχει μια επικοινωνία, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το σωστό από όλες τις απόψεις. Και οι παιδοψυχολόγοι, όμως, αναφέρουν ότι είναι καλό για τα παιδιά να έχουν επικοινωνία και με τους δύο γονείς. Δυστυχώς, δεν δόθηκε τέτοια δυνατότητα από τους δικαστές» είπε στην εφημερίδα και στον Νίκο Πιτσιακίδη, ο συνήγορός του Αδωνις Κουλιούφας.

Σε περίπτωση που χάσει ο 40χρονος τη γονική μέριμνα, είναι αποφασισμένοι να τη διεκδικήσουν οι γονείς του. «Σήμερα, έτσι κι αλλιώς, ο πατέρας του έχει την άδεια να επικοινωνεί με τα παιδιά κάθε Σάββατο» πρόσθεσε ο δικηγόρος. Οι γονείς του συζυγοκτόνου θέλουν να τους επιτραπεί να δουν τα παιδιά, τα οποία, μετά το έγκλημα, δεν ξαναβρέθηκαν στο σπίτι τους στο Βελβεντό.

«Γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο παιδί θέλει να επισκεφθεί το χωριό και να ξαναδεί τα ξαδέλφια του» σημείωσε ο κ. Κουλιούφας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved