Μειωμένη κατά 20% την φετινή παραγωγή ελαιόλαδου
Δύσκολη είναι η φετινή χρονιά για το ελαιόλαδο στην Ελλάδα, με προβλήματα όσον αφορά στην ποσότητα αλλά και την ποιότητα, ενώ εντείνεται η ανησυχία σε ορισμένες περιοχές για την απειλή του βακτηρίου "Xylella fastiodiosa" που πλήττει τα ελαιόδεντρα.
«Η ελιά είναι ευαίσθητη σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ υπήρξε και δακοπροσβολή», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Οικονόμου, διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ και σημειώνει:
Η μείωση στην παραγωγή ελαιολάδου είναι φέτος περίπου 20%. Κάθε χρόνο η παραγωγή κυμαίνεται σε περίπου 280 χιλιάδες τόνους και φέτος διαμορφώνεται σε 200-220 χιλιάδες τόνους. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ιταλοί. Μόνο η Ισπανία, η Τυνησία και η Τουρκία έχουν φέτος λάδι.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ