Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον Κασόγκι: Τον διαμέλισαν ζωντανό και μετά τον αποκεφάλισαν (vids)
Society

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον Κασόγκι: Τον διαμέλισαν ζωντανό και μετά τον αποκεφάλισαν (vids)

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το μαρτυρικό θάνατο του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος βασανίσθηκε πριν αποκεφαλισθεί εντός του προξενείου της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Yeni Safak, επικαλούμενη ηχητική καταγραφή των γεγονότων.

Εξηγώντας ότι είχε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές όσων ακολούθησαν, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης με Σαουδάραβες πράκτορες να κόβουν τα δάκτυλά του.

Στη συνέχεια, αποκεφαλίσθηκε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα δεν αναφέρει πάντως με ποιον τρόπο απέκτησε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές.

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Ριάντ για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι από ομάδα πρακτόρων που στάλθηκαν επί τούτου στην Κωνσταντινούπολη. Οι σαουδαραβικές αρχές αρνούνται τα γεγονότα.

Ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η Washington Post με την οποία συνεργαζόταν ο δημοσιογράφος, έχουν αναφέρει την ύπαρξη ηχητικών καταγραφών που αποδεικνύουν ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι «ανακρίθηκε, βασανίσθηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε» εντός του προξενείου, ενώ το σώμα του διαμελίσθηκε ακολούθως.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που τουρκικό ΜΜΕ επικαλείται το περιεχόμενο των καταγραφών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σαουδάραβας πρόξενος Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι ακούγεται σε κάποιο σημείο να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μού δημιουργήσετε προβλήματα».

Σε αυτό ένα πρόσωπο απαντά: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στη Σαουδική Αραβία, σκάσε».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved