Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες και μαέστρους της Ελλάδας, ο Θεόδωρος Αντωνίου έπειτα από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Τα έργα του ποικίλουν από όπερες και χορωδιακά, έργα μουσικής δωματίου, από τον κινηματογράφο και το θέατρο, μουσική για σόλο ορχηστρικά έργα. Εκτός από την καριέρα του ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, που κατείχε επίσης τη θέση του καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει σπουδές στο βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, το Ελληνικό Ωδείο και τη διεξαγωγή τόσο στο Hochschule für Musik και στο Διεθνές Μουσικό Κέντρο στο κέντρο της πόλης: Ντάρμσταντ.

Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Herder από το Alfred Toepfer Stiftung F. V. S. Ως μαέστρος, είχε συνεργαστεί με ορχήστρες, μικρές και σύνολα, και τα μουσικά τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Είχε ασχοληθεί με πολλές μεγάλες ορχήστρες και μουσικά σύνολα, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης Αίθουσα Παίκτες, το Ραδιόφωνο Ορχήστρες του Βερολίνου και του Παρισιού, το Βαυαρικό Ραδιόφωνο Ορχήστρα, ο συναυλιακός χώρος Tonhalle Orchestra (Ζυρίχη), η Εθνική λυρική σκηνή, και το Berkshire Κέντρο Μουσικής Ορχήστρας.

GALLERY

ΔΕΣ ΤΗ GALLERY