Lockdown: Ανοίγει ξανά η αγορά - Πότε και πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα - Όλα τα μέτρα
Society

Lockdown: Ανοίγει ξανά η αγορά - Πότε και πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα - Όλα τα μέτρα

Lockdown: Την επιστροφή του λιανεμπορίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τι είπε για τα σχολεία και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Τη λειτουργία των καταστημάτων, με συγκεκριμένους όρους και αυστηρά μέτρα προστασίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα καταστήματα θα ανεβάσουν τα ρολά τους στις 5 Απριλίου και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή.

Πέραν της λειτουργίας των καταστημάτων, ανακοινώθηκε πως θα επιτραπούν από το Σάββατο 3 Απριλίου, και για κάθε Σαββατοκύριακο, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού 6 στα SMS προς το 13033 με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων.

Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως θα συζητηθεί το θέμα την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες τη 12η Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «Το νέο μίγμα των μέτρων, με νέα ανακατανομή δραστηριοτήτων με περιορισμούς θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η αξιοποίηση της ελευθερίας, για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις σε σπίτια, πάρτι και γενικότερα εστίες που βοηθούν τη διασπορά».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved