Σχολεία: Σήμερα «κληρώνει» για το άνοιγμά τους – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα
Society

Σχολεία: Σήμερα «κληρώνει» για το άνοιγμά τους – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των λυκείων στις 12 Απριλίου. Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα πλην των σχολείων δεν υπάρχει άλλο θέμα στην ατζέντα. 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι με τη σειρά τους αναλύουν ενδελεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χθες, μάλιστα, πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη οι επιδημιολόγοι για το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ επί τάπητος στη συνεδρίαση τέθηκε και το άνοιγμα των σχολείων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη εξαιτίας του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου.

Μέχρι στιγμής αυτό που αποδεικνύεται είναι πως ενώ τα κρούσματα διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, δεν υπάρχει ανάλογη αυξητική τάση στις νοσηλείες και τους διασωληνωμένους.

Όπως λένε μερικοί επιστήμονες, με βάση τις μολύνσεις θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Ωστόσο ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων έχει ως αποτέλεσμα είτε να μην νοσούν είτε να μην χρειάζονται νοσηλεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved