Κακοποίηση γάτας στην Αιδηψό: Οι αντιδράσεις των celebrities στα social media
Society

Κακοποίηση γάτας στην Αιδηψό: Οι αντιδράσεις των celebrities στα social media

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί της Δευτέρας 2/5 το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει έναν άνδρα να κλωτσά μία γάτα σε ταβέρνα της Αιδηψού.

Το βίντεο δείχνει ένα νεαρό με την παρέα του να δελεάζουν ένα γατάκι με φαΐ σε μια ψαροταβέρνα στην Αιδηψό. Όταν η γάτα τους πλησιάζει, ο νεαρός την κλωτσά και την ρίχνει στην παραλία από κάτω.

To απόγευμα της Δευτέρας ο άνθρωπος που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό συνελήφθη. Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Η πρώτη αντίδραση του εν λόγου κυρίου που «ανέβασε» το βίντεο στα social media ήρθε μέσα από story στο Instagram, στο οποίο αναφερόταν με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις σε όλους όσους αντέδρασαν στην αθλιότητα που έπραξε η παρέα του.

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα ο συγκεκριμένος άνθρωπος όχι έβριζε τους πάντες, αλλά… ζητούσε και τα ρέστα.

Αργότερα, κι ενώ το θέμα είίχε πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση, ακόμα και με την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, αποφάσισε να σβήσει τα υβριστικά στόρι και να ανεβάσει νέο βίντεο στο οποίο… ζητά συγγνώμη και χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι αυτός και η παρέα του είχαν πιει λίγο παραπάνω.

«Ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων.

Oι celebrities μέσα από τα social media αντέδρασαν

Η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε μία φωτογραφία με τη γάτα της και έγραψε:

“Μια φορά κ έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που γεννήθηκε σε μια οικογένεια που στις αρχές κ τις αξίες της δεν συμπεριλαμβανόταν ο σεβασμός κ η αγάπη προς την ίδια την ύπαρξη κ τη ζωή. Το αγοράκι αυτό μεγάλωνε κ στη πορεία της ζωής του αναζητούσε ομοίους του ώστε να ταιριάξει. Βρήκε λοιπόν κ άλλους που μεγάλωναν με αξίες κ αρχές που δεν συμπεριελάμβαναν τον σεβασμό κ την αγάπη προς την ύπαρξη κ τη ζωή. Το αγοράκι κ οι όμοιοι του εφάρμοζαν στη ζωή τους αυτό που είχαν διδαχθεί κ που καθρέφτιζε το σύνολο των αξιών κ των αρχών που είχαν υιοθετήσει. Έτσι λοιπόν σε μια ψαροταβέρνα δελέασαν με φαγητό ένα γατάκι κ μετά το έσπρωξαν στη θάλασσα. Το βρήκαν πολύ αστείο κ γελούσαν.

Το αγοράκι συνελήφθη. Στους ομοίους του μάλλον κόπηκε το γέλιο λίγο απότομα. Το πρόβλημα που έχει το αγοράκι, οι όμοιοι του αλλά κ όλοι μας, είναι το ότι οι αρχές κ οι αξίες ενός ανθρώπου δύσκολα μετακινούνται. Γι αυτό καλό είναι να επιλέγονται κ να διδάσκονται προσεκτικά. Που σημαίνει πως οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές από κακές αρχές κ σαθρές αξίες πρέπει να αποτρέπονται. Κ κάπου εδώ τα 50.000 ευρώ κ τα έως 10 χρόνια φυλάκισης μπορεί και να βοηθήσουν. Όχι για να παραδειγματιστεί κ να γίνει άνθρωπος το περίττωμα, αλλά για να μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως απόβλητο ανάμεσα σε πλάσματα , χωρίς να μολύνει τους γύρω του. Νίαου“!

Δείτε τις αναρτήσεις τους!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved