Χρήστος Κυριαζής: Κυκλοφόρησε ντουέτο που ηχογράφησε πριν τον θάνατό του
Showbiz

Χρήστος Κυριαζής: Κυκλοφόρησε ντουέτο που ηχογράφησε πριν τον θάνατό του

Ενα τραγούδι γεμάτο αναμνήσεις, μια φιλία που γεννήθηκε μέσα από τη μουσική και μια συνεργασία που έμεινε ανολοκλήρωτη εξαιτίας της απώλειας του Χρήστου Κυριαζή.

Ο Νίκος Βολάκος ανοίγει την καρδιά του με αφορμή την κυκλοφορία του «Ισως να ξέρεις», του ντουέτου που ηχογράφησε με τον αξέχαστο καλλιτέχνη λίγο προτού εκείνος φύγει από τη ζωή, τον Νοέμβριο του 2021.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε επισήμως στις 30 Οκτωβρίου, μέσω του προσωπικού καναλιού του τραγουδοποιού στο YouTube, φέρνοντας ξανά κοντά δύο φωνές που συνδέθηκαν με μια σχέση βαθιά και ουσιαστική.

Για τον Νίκο Βολάκο η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι ένας τρόπος να επιστρέψει σε στιγμές που εξακολουθούν να έχουν ξεχωριστή θέση μέσα του και να μοιραστεί με το κοινό ένα κομμάτι της προσωπικής του ιστορίας με τον Χρήστο Κυριαζή.

«Αυτό το τραγούδι είναι δεμένο με μια πολύ προσωπική ιστορία» αποκαλύπτει στην «Espresso» και στον Ηλία Μαραβέγια, περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες γεννήθηκε η ιδέα του ντουέτου. «Την περίοδο που κάναμε συναυλίες ήμασταν πολύ κοντά. Βρισκόμασταν συχνά οι δυο μας σε ένα μπαράκι στο Φάληρο με μια κιθάρα, παίζαμε και συζητούσαμε για τη μουσική, τη διαδρομή του και τα δικά μου βιώματα». Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις, που συνδύαζαν τη μουσική με τις εξομολογήσεις, προέκυψε αυθόρμητα και η ιδέα να ενώσουν τις φωνές τους σε ένα τραγούδι του Κυριαζή. «Ενα βράδυ μού τραγούδησε το “Ισως να ξέρεις” και του ζήτησα να το κάνουμε ντουέτο. Η ιδέα γεννήθηκε αυθόρμητα, μέσα από αυτήν την επαφή» θυμάται, ανακαλώντας μια στιγμή που τότε έμοιαζε με ακόμα μια ωραία μουσική βραδιά ανάμεσα σε δύο φίλους.

Χρήστος Μενιδιάτης: Έκανε remake το «Δεν Προσκύνησα» του Κυριαζή και είναι υπέροχο!

kyriazis.jpg

Η ζωή, όμως, είχε διαφορετικά σχέδια. Οι δυο τους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν μαζί την ενορχήστρωση, καθώς η κατάσταση της υγείας του Χρήστου Κυριαζή επιδεινώθηκε και τα γεγονότα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. «Σε μια από τις εξόδους μας μού είπε ότι δεν αισθανόταν καλά και μετά όλα έγιναν πολύ γρήγορα» εξομολογείται ο τραγουδοποιός, περιγράφοντας τη στιγμή που η καθημερινότητα και τα κοινά τους σχέδια διακόπηκαν απότομα. «Η παρουσίαση αυτής της συνεργασίας έχει για μένα ιδιαίτερη σημασία. Ακούγοντας τη φωνή του, επιστρέφω στις στιγμές που περάσαμε μαζί» αναφέρει ο Νίκος Βολάκος και προσθέτει: «Θέλω τώρα να μοιραστώ αυτό το τραγούδι με όσους τον αγάπησαν, με τη φροντίδα και τον σεβασμό που αισθάνομαι για εκείνον».

Ο Νίκος Βολάκος και ο Χρήστος Κυριαζής γνωρίστηκαν το 2018, μέσω ενός κοινού γνωστού τους μουσικού. Αν και δεν τους συνέδεε μια μακρόχρονη γνωριμία, ανακάλυψαν γρήγορα ότι είχαν πολλά κοινά ενδιαφέροντα. «Εκτός από τα τραγούδια, μας συνέδεε και το ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό» εξηγεί ο Βολάκος, σημειώνοντας πως ο Κυριαζής είχε διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο του επίπλου, ενώ ο ίδιος, μέσα από τις σπουδές και την επαγγελματική του δραστηριότητα ως μηχανικός, είχε επίσης σχέση με το design.

Βάνα Μπάρμπα: «Αυτό το τραγούδι έχει γραφτεί για μένα και είναι μεγάλη μου τιμή»

Σάσα Σταμάτη: Συγκινεί on camera – Τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε με τον Χρήστο Κυριαζή

Κηδεία Χρήστου Κυριαζή: Ράκος η Βάνα Μπάρμπα - Τον αποχαιρετά με ένα λευκό τριαντάφυλλο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

DPG NETWORK

©2010-2026 Gossip-tv.gr - All rights reserved