ΝΔ: Γιατί οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος – Η πρόταση της «εργασιακής εφεδρείας»
Inside Stories

ΝΔ: Γιατί οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος – Η πρόταση της «εργασιακής εφεδρείας»

«Υπάρχει και άλλος δρόμος», επιμένουν στη ΝΔ, απαντώντας στο ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο.

Οι αντιφάσεις των Κορυφαίων Υπουργών και η πεποίθηση που «καλλιεργήθηκε» την τελευταία εβδομάδα ότι η Τρόικα πιέζει πια ασφυκτικά προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έφερε την αξιωματική αντιπολίτευση προ των ευθυνών της, «υποχρεώνοντας» την να παρουσιάσει κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση μείωσης των κρατικών δαπανών.

Το πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια και η εφαρμογή του κανόνα, μια πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, καθώς και ο θεσμός της «εργασιακής εφεδρείας» για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, αποτελούν την κεντρική ιδέα της πρότασης, που παρουσίασε ενδελεχώς η ΝΔ.

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, υπογράμμισε μάλιστα πως για όποιον μένει άνεργος από το Δημόσιο, το κράτος κερδίζει από το σκέλος των δαπανών, το μισθό του υπαλλήλου που δεν τον πληρώνει πια, αλλά χάνει το μεγαλύτερο μέρος από την πλευρά των δαπανών επίσης (επίδομα ανεργίας), καθώς και από την πλευρά των εσόδων. Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved