Οι παιδικές αναμνήσεις ξεκινούν από τα καθημερινά πράγματα που κάνει η μητέρα μας
Inside Stories

Οι παιδικές αναμνήσεις ξεκινούν από τα καθημερινά πράγματα που κάνει η μητέρα μας

Έρευνα της P&G αποκαλύπτει ότι «οι μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας» έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ό,τι ίσως νομίζουμε.

Αθήνα, 10 Μαΐου 2013.Οι μικρές αγαπημένες χειρονομίες που έκαναν οι γονείς μας για εμάς όταν ήμασταν παιδιά είναι που έχουν αφήσει το μεγαλύτερο αποτύπωμα στη ζωή μας και έχουν σφραγίσει την πορεία μας στη ζωή. Αυτό προέκυψε από έρευνα της P&G, της εταιρείας πίσω από προϊόντα όπως το Ariel®, τα Pampers® και τη Gillette®, το Pantene®, το Fairy® και την Always®, που πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα. 84% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως «τα καθημερινά πράγματα που έκαναν οι γονείς μου για μένα, μου έδωσαν τις πιο έντονες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας».

Η έρευνα της P&Gαποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης έρευνας που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία των μικρών καθημερινών πραγμάτων στη ζωή μας. Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, η έρευνα επικεντρώθηκεστη σχέση μητέρας παιδιού και έδωσε την έμπνευση για ένα βίντεο (link:http://youtu.be/8omSM-8KhNI),που στόχο έχει να μας παρακινήσει να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μαμά μας για όλες αυτές τις καθημερινές της μικρές πράξεις αγάπης. ΟιΓιάννης Μαρκετάκης, ΒίκυΣταυροπούλου, Χρήστος Καλλανιώτης, Αθηνά Κορώσηκαι οι bloggers ΆσπαΤσαμαδή και Έφη Ανέστη θυμούνταιτις δικές τους ξεχωριστές στιγμές με τις μητέρες τους.

Κάθε στιγμή έχει τη δική της μοναδική δυναμική και παρόλο που οι μητέρες πολλές φορές αναρωτιούνται αν αυτά που προσφέρουν καθημερινά εκτιμώνται όσο πρέπει, η αλήθεια είναι ότι η επίδραση αυτών των καθημερινών στιγμών στη ζωή ενός παιδιού είναι αξιοσημείωτη.

Καθημερινές ασχολίες του σπιτιού, όπως το να βάζουμε πλυντήριο ή να καθαρίζουμε το πάτωμα, που για τους μεγαλύτερους δεν είναι παρά μέρος μίας αναπόφευκτης ρουτίνας, για ένα παιδί συχνά σημαίνουν κάτι πολύ περισσότερο. Μια μοσχομυριστή κουβερτούλα διεγείρει τις αισθήσεις του, φέρνει στο μυαλό του αναμνήσεις και κεντρίζει τη φαντασία του, ένα αστραφτερό πάτωμα γίνεται ασφαλής χώρος παιχνιδιού και ένα καθαρό πουκάμισο του δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να σηκώσει το χέρι στην τάξη. Στην P&G εδώ και 175 χρόνια δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα που βοηθούν να γίνει καλύτερη αυτή ακριβώς η καθημερινή μας ζωή.

Η ίδια έρευνακατέδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων πιστεύουν ότι η ρουτίνα παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Το να πλένει τα δόντια του κάθε πρωί και βράδυ ή το να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού είναι μικρά βήματα προς την ανεξαρτησία του ως ενήλικας. Οι σημερινοί έλληνες γονείς έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της Δύναμης της Καθημερινότητας στα παιδιά τους. Έως και το 40% των παιδιών στην Ελλάδα βοηθούν στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού. Επίσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων εκτιμούν ότι οι γονείς τους τούς δίδαξαν την αξία της οικογένειας και των σχέσεων, το να έχουν καλούς τρόπους και το να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες συμφώνησαν ότι μεγάλωσαν τα παιδιά τους ακολουθώντας την ίδια καθημερινότητα με την οποία είχαν μεγαλώσει και οι ίδιοι.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύεται η εξαιρετική δυναμική της «Στιγμής», ανεξάρτητα πόσο συνηθισμένη μπορεί να φαίνεται και επιβεβαιώνεται ότι η «αγαπημένη καθημερινότητα» που οι μαμάδες μας διαμορφώνουν με όλες αυτές τις μικρές στιγμές, μας συντροφεύει για όλη μας τη ζωή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved