Παρίσι - Χαλάνδρι ένα… Chapeau δρόμος!
Inside Stories

Παρίσι - Χαλάνδρι ένα… Chapeau δρόμος!

Η Ντίνα Νικολάου και η Βούλα Ρακοπούλου ξέρουν πολύ καλά να μας μεταφέρουν στο Παρίσι, ανοίγοντάς μας μόνο μία πόρτα. Του Chapeau. Η γνωστή και διακεκριμένη σεφ, που έχει ξετρελάνει το Παρίσι με τις δημιουργίες της, συνάντησε πριν από ένα περίπου χρόνο τη -φίλη της πλέον- Βούλα.

Βρεθήκαμε κι εμείς εκεί, Σάββατο βράδυ, κοριτσοπαρέα, για κοκτέιλ και κοινωνικό σχολιασμό. Και, για καλή μας τύχη, εντοπίσαμε τη Βούλα και την Ντίνα. Δεν θα μπορούσαμε να μην τις ρωτήσουμε πώς δημιούργησαν, πριν από 3 μόλις μήνες αυτό το εξαίσιο διαμαντάκι στο κέντρο του Χαλανδρίου!

Η Βούλα ήξερε ακριβώς τι ήθελε να δημιουργήσει: Ένα γαλλικό μπιστρό που να θυμίζει Παρίσι. «Όταν μου το είπε βρισκόμουν σε μία φάση της ζωής μου που ήθελα να κάνω κάτι στην Αθήνα, αλλά δεν ήθελα να κάνω αυτό που κάνω στο Παρίσι, δηλαδή ελληνική κουζίνα. Εδώ ήθελα να μεταφέρω τη γαλλική κουλτούρα, όπως μετέφερα στη Γαλλία την ελληνική» εξομολογείται η Ντίνα Νικολάου.

Η Βούλα Ρακοπούλου μετέδωσε στην Ειρήνη Κουρή, την εκπληκτική διακοσμήτρια που έχει δημιουργήσει και το Camvilia Resort στην Καλαμάτα, «αυτό το χαλαρό και ατμοσφαιρικό στοιχείο που να είναι όμως all day. Στο Chapeau από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίσκεις τη θέση σου» λέει η Βούλα. Και φυσικά τον πρώτο λόγο στο Chapeau έχουν τα... καπέλα!
Τα κοκτέιλ από τα «μαγικά» χέρια του Αντώνη Πετρακάκη άρχισαν να ετοιμάζονται. La Belle et la Bete και το παραμύθι της Πεντάμορφης και του Τέρατος ήρθε στο ποτήρι μου, με λευκό ρούμι, βερμούτ, simple syrup, peach bitters και σπιτικό hibiscus soda. Μετά ο Αντώνης αποφάσισε να μας εκπλήξει ετοιμάζοντας ένα La vie aigre. Κοκτέιλ αλά... καπνιστό! Με dark rum, homemade falernum, passion puree και passion fruit foam... Τσουγκρίσαμε και στην υγεία μας!

Αμέσως παραγγείλαμε μια γευστική προτάση petit bistro. Τερίνα με κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο με πατατούλες. Το βάλαμε στη μέση για να τσιμπήσουμε και... απογειωθήκαμε γαστριμαργικά! Στο Chapeau όλα ετοιμάζονται με αγνά, σπιτικά υλικά και άριστα υλικά, ενώ πολλά είναι τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στις συνταγές. Σε έναν τόσο μοναδικό χώρο, τρως τόσο σπιτικά και τόσο οικονομικά. Αυτή είναι η δύναμη της Ντίνας και της Βούλας.
Στο μεταξύ, στον επάνω όροφο υπάρχει prive χώρος 10 ατόμων, για εταιρικές συναντήσεις ή κάποιο προσωπικό event.Γιατί όλοι κάποια στιγμή θέλουμε να βγούμε και κανείς να μη μας δει...

Και το κερασάκι στην τούρτα: Το Chapeau αλλάζει και παίρνει τρεις μορφές, το πρωί έχει άλλο «αέρα», το απόγευμα έχει άλλη αίσθηση χάρη στο γαλλικό μουσικό χαλί, ενώ το βραδύ είναι η τέλεια πρόταση για φαγητό και ποτά. Εδώ μέσα, θα βρείτε το χώρο σας. Και δεν είναι ανάγκη να πάτε μέχρι το Παρίσι!

Σωκράτους 4Α Χαλάνδρι
Τηλ. 21 0684 5300
www.facebook.com/Chapeau

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved