Μυστικά και πάθη «ζωντανεύουν» στη δίκη για τη δολοφονία του Κουμανταρέα
Inside Stories

Μυστικά και πάθη «ζωντανεύουν» στη δίκη για τη δολοφονία του Κουμανταρέα

Δυόμιση χρόνια μετά το θάνατο του Μένη Κουμανταρέα και έπειτα από αρκετές αναβολές, ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισαν ο 27χρονος Ρουμάνος Στεφάν Ματασαρεάνου και ο 30χρονος ομοεθνής του Κοσμίν Γκαϊτάν, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και στραγγάλισαν τον Μένη Κουμανταρέα για να τον ληστέψουν. Οι δυο Ρουμάνοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

«Δεν θα μπορούσα να φτάσω στο σημείο να κάνω κάτι τέτοιο στον Μένη ή σε οποιονδήποτε άλλο. Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Ούτε κλέφτης είμαι ούτε δολοφόνος» είπε ο 27χρονος Στεφάν, ενώ στη συνέχεια σηκώθηκε από το εδώλιο ο 30χρονος Κοσμίν, ο οποίος επίσης αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι δεν γνώριζε το θύμα.
Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο στενός του φίλος Θανάσης Φωσκαρίνης. Ο 57χρονος καθηγητής Θεατρολογίας τόνισε ότι το μοιραίο βράδυ συναντήθηκε με τον Κουμανταρέα για να φάνε σε μαγαζί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του πεζογράφου.

Όμως, όταν είδε ότι καθυστερούσε να επιστρέψει από το διαμέρισμα, όπου είχε πεταχτεί για να πάρει το φάρμακό του (σ.σ.: είχε καρκίνο), άρχισε να ανησυχεί. Όταν και οι ύστατες προσπάθειες να του ανοίξει, χτυπώντας του την πόρτα, δεν απέδωσαν, επέστρεψε με τα κλειδιά του σπιτιού και μπήκε στο εσωτερικό, συνοδευόμενος από τον σύζυγο της ανιψιάς του πεζογράφου. «Ο Μένης ήταν νεκρός πάνω στο κρεβάτι. Το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο και τα χείλη του πρησμένα. Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή τη βαρβαρότητα!» είπε ο Θανάσης Φωσκαρίνης, ο οποίος στην ερώτηση της ποια ήταν η σχέση του με τον 27χρονο Στεφάν, «αφού ήταν δεδομένο ότι είχε σχέσεις με διάφορους», απάντησε: «Συνευρισκόταν και με άλλους ερωτικά. Όμως ο Στεφάν ήταν ο προστατευόμενός του. Λόγω της αδυναμίας του να βρει δουλειά τού έδινε χρήματα». Ο μάρτυρας συμπλήρωσε ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο γνωστός πεζογράφος είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να τερματίσει τη σχέση.


Τέλος, ο Θανάσης Φωσκαρίνης αποκάλυψε στο δικαστήριο πως ο άτυχος συγγραφέας είχε δεχθεί άλλες δυο επιθέσεις. «Είχε κανονίσει με κάποια άτομα να έρθουν στο σπίτι. Ανοίγοντας το ασανσέρ, είδε δύο κουκουλοφόρους, αλλά έτρεξε και μπήκε αμέσως μέσα στο διαμέρισμα. Μάλιστα, αισθάνθηκε ότι ο ένας από τους δύο ήταν ο Στεφάν. Του τηλεφώνησε και του παραπονέθηκε, αλλά ο Στεφάν τού απάντησε: “Εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να το κάνω αυτό. Εγώ σε αγαπάω!». Όπως ανέφερε ακόμη ο μάρτυρας, ο Κουμανταρέας αναγκάστηκε να πουλήσει όσο όσο ένα ακίνητο στην Κηφισιά, λόγω της υψηλής φορολογίας και ενός σοβαρού προβλήματος υγείας για το οποίο επρόκειτο να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Αυτό το γνώριζε ο Στεφάν, και μάλιστα τον είχε βοηθήσει στη μετακόμιση με το... αζημίωτο! Χθες κατέθεσε η ένοικος του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας, η οποία αντίκρισε νεκρό και σχεδόν «πεταμένο» πάνω στο κρεβάτι τον 83χρονο: «Ήταν ντυμένος και είχε μελανιές στο πρόσωπο. Ήταν τρομακτικό!» περιέγραψε

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved