Παγωτό που δεν... λιώνει στη ζέστη
Μια μέθοδο που καταφέρνει να σταματήσει την ταχεία τήξη του παγωτού, ακόμη και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κατάφεραν να αναπτύξουν Ιάπωνες επιστήμονεςαπό το πανεπιστήμιο Καναζάβα.
Οι επιστημονες διαπίστωσαν ότι ένα εκχύλισμα φράουλας καθυστερεί αρκετά το λιώσιμο του παγωτού, και άρα διατηρεί τη στέρεη μορφή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ακόμα και εάν βάλουμε πάνω από το παγωτό θερμό αέρα από πιστολάκι, αυτό θα διατηρηθεί παγωμένο.
Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ