Αυτά είναι τα πιο «καυτά» επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας
Inside Stories

Αυτά είναι τα πιο «καυτά» επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας

Ο Σεπτέμβρης ήρθε και σε βρήκε έτοιμη για νέα ξεκινήματα και αλλαγές. Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος μήνας για να θέσεις τους στόχους σου, να δεις τα φυσικά σου ταλέντα λίγο πιο σοβαρά και να χαράξεις τον δικό σου δρόμο.

Αν σε απασχολούν οι σπουδές και τα επαγγελματικά σου, τότε μάθε ότι δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από αυτή που διανύουμε για να πάρεις τις αποφάσεις σου. Προκειμένου να βρεις το σωστό το μονοπάτι, πρέπει απλά να λάβεις υπόψη σου τις κλίσεις σου και φυσικά, τις τάσεις της αγοράς! Προτού καταλήξεις, βέβαια, σε οποιοδήποτε συμπέρασμα, καλό είναι να ακούσεις και την καρδιά σου! Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως η επιλογή σου πρέπει να γίνει και με βάση τα ενδιαφέροντα σου.

Τα πιο «καυτά» επαγγέλματα Υγείας

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που έχουν «μέλλον» στην Ελλάδα της κρίσης, με μια από τις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνεται από τα επαγγέλματα Υγείας. Αν, λοιπόν, πάντα σου άρεσε να φροντίζεις τους γύρω σου, είχες από μικρή μια κλίση στον τομέα της Υγείας και κυρίως, αν θέλεις να έχεις προοπτικές εξέλιξης, τότε αξίζει να μελετήσεις τη λίστα που ετοιμάσαμε για εσένα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Νοσηλευτική Χειρουργείου. Φαίνεται ότι οι νοσηλευτές έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν μία θέση εργασίας στον τομέα τους αμέσως μετά τις σπουδές τους. Ενώ ο πληθυσμός γερνάει και το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ανάγκη από φροντίδα!

Αν βέβαια σου αρέσουν τα βρέφη, τότε μάθε ότι η θέση του βοηθού Μαιευτικής έχει, επίσης, σίγουρο μέλλον. Για την ακρίβεια, οι Βοηθοί Νοσηλευτικής Μαιευτικής είναι πάντοτε περιζήτητοι από τα Ιδιωτικά και Δημόσια μαιευτήρια!

Ένα άλλο επάγγελμα Υγείας που συναντά μεγάλη «άνθηση» σχετίζεται με τη διατροφή μας! Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που ακολουθούμε έχει δώσει μια σημαντική ώθηση στο επάγγελμα του Διαιτολόγου. Ναι, σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τη διατροφή τους για αυτό απευθύνονται συχνά σε ειδικούς. Αξίζει, λοιπόν, να εξετάσεις σοβαρά τη Διαιτολόγια.

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν -φυσικά- να λείπουν οι Σπουδές Μικροβιολογίας και συγκεκριμένα, το επάγγελμα του Βοηθού Ιατρικών Εργαστηρίων το οποίο έχει φέρεται να έχει υψηλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Στην περίπτωση, βέβαια, που αγαπάς οτιδήποτε έχει να κάνει με την ομορφιά, τότε θα μπορούσες να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνεις Τεχνικός Παρασκευής Καλλυντικών και Φαρμάκων, ένα επάγγελμα που προσφέρει επίσης πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Πώς θα σου φαινόταν να ετοίμαζες κρέμες και λοσιόν με τα χεράκια σου;

Ένα επάγγελμα με σπουδαίες προοπτικές είναι και εκείνο του Φυσικοθεραπευτή. Τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η Φυσικοθεραπεία έχει ζήτηση, ενώ όσο πιο εξειδικευμένες είναι οι σπουδές πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, τόσο πιο καλύτερη απορρόφηση φαίνεται να υπάρχει.

Τέλος, δύο ακόμη τομείς στον χώρο της Υγείας που εν μέσω κρίσης εμφανίζονται να έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση είναι εκείνοι της Εργοθεραπείας και της Ακτινολογίας. Οι βοηθοί Εργοθεραπείας και Ακτινολογίας φαίνεται ότι έχουν λαμπρό μέλλον, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες τους.

Πώς θα κάνεις τα πρώτα βήματα

Αυτά, λοιπόν, είναι τα επαγγέλματα Υγείας που μπορούν να σου υποσχεθούν μια λαμπρή πορεία. Αν έχεις κλίση σε κάποιον από αυτούς τους τομείς, τότε σίγουρα αξίζει να κάνεις την πρώτη σου κίνηση. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά οι σπουδές. Στην Ελλάδα υπάρχει, μάλιστα, ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο οποίο μπορείς να σπουδάσεις όλα τα παραπάνω επαγγέλματα.

Εμείς στο προτείνουμε διότι, μεταξύ άλλων, σου προσφέρει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με πιστοποίηση από τον ΟΕΕΚ, δυνατότητα διορισμού σε Δημόσια Νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ αλλά και την ευκαιρία να κάνεις την πρακτική σου και να εργαστείς στα 50 μεγαλύτερα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Ελλάδας. Ακόμη, πρόκειται για το μοναδικό ΙΕΚ που εξασφαλίζει, κατά αποκλειστικότητα, στους σπουδαστές του Βρετανικό Δίπλωμα από το Διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό PEARSON.

Στα υπερσύγχρονα εργαστήριά του θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις χρήση νέων τεχνολογιών για να μάθεις όλα όσα θέλεις, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο! Αξιοποίησε, λοιπόν, τα ταλέντα σου και βάλε γερά θεμέλια στο μέλλον σου, ακολουθώντας κλάδους που μπορούν να σου εγγυηθούν ένα μέλλον με προοπτικές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved