Ποια είναι η ιδανική «δόση» γυμναστικής για τον εγκέφαλο
Inside Stories

Ποια είναι η ιδανική «δόση» γυμναστικής για τον εγκέφαλο

Η θεωρία ότι ένα υγιές μυαλό κατοικεί σε ένα υγιές σώμα δεν είναι καθόλου καινούρια. Το γνωστό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» διατυπώθηκε αρκετούς αιώνες πριν και υποστηρίζεται από μεγάλο όγκο επιστημονικών δεδομένων.

Ήδη το 1887 είχε γραφτεί στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine: «Η γυμναστική διατηρεί και βελτιώνει τη σωματική υγεία κι αυτό γιατί προωθεί τη διαστολή των πνευμόνων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών και των οστών. Εκτός από όλα αυτά όμως, γνωρίζουμε ότι η γυμναστική συμβάλλει και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των νοητικών ικανοτήτων».

Οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες να γυμνάζονται για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα προκειμένου να διατηρήσουν υγιή την καρδιά τους, είναι όμως η ίδια «δόση» γυμναστικής αποτελεσματική και για τον εγκέφαλο;

Στο ερώτημα αυτό προσπάθησαν να απαντήσουν Αμερικανοί ερευνητές μέσα από μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved