Χρόνιες παθήσεις: 10 αντιφλεγμονώδεις τροφές για να μην πονάτε
Inside Stories

Χρόνιες παθήσεις: 10 αντιφλεγμονώδεις τροφές για να μην πονάτε

Η φλεγμονή αποτελεί πλέον λέξη-κλειδί και συνδέεται με σχεδόν όλες τις τροφές, τόσο αυτές που την προκαλούν και πρέπει να αποφεύγετε, όσο και αυτές που τη μειώνουν.

Ο λόγος είναι ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η άνοια.

Κάθε φορά που το σώμα λαμβάνει τροφή ή βιώνει κάποιου είδους «εισβολή», στο ανοσοποιητικό προκαλείται μια φλεγμονώδης αντίδραση για να αντιμετωπιστεί αυτή η εισβολή. Στη συνέχεια, ξεκινά μια δεύτερη διαδικασία που λέγεται αντιφλεγμονώδης δράση, η οποία τροφοδοτείται από τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα που υπάρχουν ήδη στο σώμα και προέρχονται από τις τροφές που καταναλώνει κάποιος. Αυτή η διαδικασία είναι απολύτως φυσιολογική και τελικά φέρνει το σώμα στην αρχική προ της «εισβολής» κατάσταση.

Ωστόσο, η φλεγμονή γίνεται επιβλαβής για τον οργανισμό, όταν η δεύτερη διαδικασία -η αντιφλεγμονώδης- δεν λειτουργεί σωστά για να φέρει το σώμα στην αρχική κατάσταση. Η χαμηλού βαθμού φλεγμονή σε σταθερή βάση, πιστεύεται ότι είναι η αιτία πολλών χρόνιων παθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved