Ιός απειλεί το Facebook
Inside Stories

Ιός απειλεί το Facebook

Ένας νέος επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο Facebook, από την Κυριακή 31/10, απειλώντας κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές χρηστών.

Με τεχνικούς όρους, πρόκειται για επίθεση drive-by download στο Facebook.
Δηλαδή εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο προτρέπει τους χρήστες του κοινωνικού ιστοτόπου, να επισκεφθούν ένα blog σε μια πλατφόρμα blogger.
Όμως το blog κάνει redirect αυτόματα, σε ένα site με την ονομασία www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο.
Το μόνο που περιέχει είναι ένα link, που προτρέπει το «κατέβασμα» ενός δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.
Φυσικά δεν πρόκειται για άλμπουμ αλλά για ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί την προστασία (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή. Επίσης, αρκετά συχνά έρχεται μήνυμα στα inbox το οποίο λέει: " i got you a surprise ", το οποίο δεν πρέπει να ανοιχτεί. Είναι ιός και καταστρέφει ακόμα και τον υπολογιστή.
Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό , γίνεται zobbie ή bot, και εν αγνοία των κατόχων του στέλνει e-mails και μηνύματα στο facebook στις διάφορες επαφές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αρχείο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook.
Για αυτό και θα υπάρξουν πολλά περιστατικά, τις επόμενες ώρες στα προφίλ στο facebook, λήψης μηνυμάτων από κάποιον φίλο που θα λέει «i got you a surprise …» και από κάτω «εστάλη μέσω facebook mobile».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved