Μεταβολικό σύνδρομο: Τι περιλαμβάνει η διατροφή για τη μείωση του κινδύνου (έρευνα)
Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν την ανάπτυξη παραγόντων κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Η ανθυγιεινή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου και για τις δύο αυτές παθήσεις, γι’ αυτό η υιοθέτηση ισορροπημένης διατροφής αποτελεί μια ελπιδοφόρα προσέγγιση.
Οι ειδικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ρόλο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ μελέτες που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν ότι η κατανάλωσή τους σχετίζεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ