«Είναι πόπα» να διασκεδάζεις με το παιδί σου και ο τρόπος είναι απλός!
Inside Stories

«Είναι πόπα» να διασκεδάζεις με το παιδί σου και ο τρόπος είναι απλός!

Παλιότερα είχαμε το «χάσμα γενεών» μεταξύ γονιών και παιδιών, είναι όμως βέβαιο πως αυτό σήμερα, δεν υπάρχει – τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό.

Αντίθετα, γονείς και παιδιά έχουμε πολλά περισσότερα κοινά από ό,τι στο παρελθόν, κυρίως χάρη στην… αέναη προσπάθεια των μαμάδων να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Ως μητέρα, σήμερα έχεις κι εσύ αυτόν τον στόχο, να είσαι «δίπλα» στα παιδιά σου, να είσαι ο «βράχος» που θα τα στηρίξει στα δύσκολα και ταυτόχρονα η κινητήριος δύναμη που θα τα σπρώξει μακριά. Αναζητάς λοιπόν τρόπους να «συνδεθείς» με τα παιδιά σου, όσο πιο αυθεντικά, όσο πιο έντονα γίνεται, ώστε να νιώθουν άνετα μαζί σου και να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Πότε όμως νιώθουν χαρούμενα τα παιδιά; Μα φυσικά, όταν περνάνε καλά, όταν κάνουν τις τρέλες τους, όταν διασκεδάζουν!

Τι έχεις να κάνεις εσύ ως μαμά; Μα φυσικά, να βρεις τρόπους να διασκεδάσεις μαζί τους – όπως και υπό όποιους όρους επιλέγουν τα παιδιά. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τρεις τρόπους για να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις αυθεντικά μαζί με τα παιδιά σου.

#1 Παίζεις

Πολύ απλά, λοιπόν, παίζεις: Όποιο κι αν είναι αυτό το παιχνίδι που διαλέγουν τα παιδιά σου, ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις τους, παίζεις κι εσύ μαζί τους. Κούκλες, κουζινικά, αυτοκινητάκια, playstation, fortnight ή όποιο άλλο ηλεκτρονικό online game τούς αρέσει. Η αλήθεια είναι πως όταν το παιδί σου ήταν βρέφος ή νήπιο, ασχολούσουν πολύ περισσότερο με το παιχνίδι του. Όσο όμως μεγάλωνε κι έπαιζε μόνο του ή με το αδερφάκι του, άφηνες αυτή την ασχολία. Για να είσαι όμως με το παιδάκι σου στα δύσκολα, πρέπει να είσαι και στα «ωραία». Έτσι σε νιώθει δίπλα του σε όλα, έτσι το γνωρίζεις κι εσύ πολύ καλύτερα, ως προς τον χαρακτήρα του. Το «μυστικό» είναι να αφοσιωθείς πραγματικά και να παίξεις για να διασκεδάσεις κι εσύ, ολοκληρωτικά. Να μπεις στον ρόλο, να μην είσαι πια «μαμά», να είσαι εκεί μόνο και μόνο για την original διασκέδαση του παιχνιδιού. Να κερδίσεις ή να χάσεις, να μην κάνεις χατίρια, ούτε και υποδείξεις, να μην ανησυχείς για κάτι – για όσο αντέξεις!

popa 2

#2 Απολαμβάνεις

Μπορεί να πιστεύεις πως δεν είναι και τόσο εύκολος ο συνδυασμός απόλαυσης – διασκέδασης και για ‘σένα και για το παιδί σου, όμως αρκεί μια… βουτιά στις καλύτερες παιδικές σου αναμνήσεις: Θυμάσαι τι ξετρελαινόσουν να απολαμβάνεις; Θυμάσαι τι «είναι πόπα»; Φυσικά και θυμάσαι, είναι το λατρεμένο σου Folie, το κρουασάν που από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα είναι στην κορυφή. Πλέον το βρίσκεις και σε δύο νέες, ασύγκριτες γεύσεις, στην πιο κουλ συσκευασία που υπάρχει: Το φούξια – βεραμάν Folie Red Velvet με έμπνευση από το κέικ red velvet με λευκή σοκολάτα και κόκκινη ζύμη και το μωβ – κίτρινο Folie Black Velvet που έχει ζύμη κακάο απ΄ έξω και γέμιση κρέμα φουντουκιού μέσα!

popa 3

Αυτό που μένει ίδιο κι απαράλλαχτο και που το ξέρεις πολύ καλά είναι το «πόπα» που κάνει η συσκευασία όταν «σκάει» με δύναμη και ανοίγει με τον πιο τρελό και παιχνιδιάρικο τρόπο! Το παιδί σου το γνωρίζει ή θα έχεις τη… χαρά και την τιμή να του δείξεις εσύ πώς γίνονται οι «πόπες»; Αφού παραλάβεις το… βραβείο της πιο κουλ μαμάς, πλέον «είσαι πόπα και φαίνεσαι»! Για να… τελειοποιήσεις την εμπειρία, μπες με το παιδί σου στο www.einaipopa.gr, το cool hub του Folie και θα είσαι σίγουρα μία βραβευμένη μαμά!

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved