Θερμό επεισόδιο Ελλαδας – Τουρκίας: Ο Ερντογάν στέλνει τα τρυπάνια στο Αιγαίο
Inside Stories

Θερμό επεισόδιο Ελλαδας – Τουρκίας: Ο Ερντογάν στέλνει τα τρυπάνια στο Αιγαίο

Η κατάσταση με τον Ταγίπ Ερντογαν δείχνει να ξεφεύγει - Όπως ο ίδιος αποκάλυψε πέραν του ερευνητικού Oruc Reis είναι έτοιμος να βγάλει και τα τρυπάνια της Τουρκίας με απώτερο στόχο να δημιουργήσει συνθήκες εμπλοκής στο Αιγαίο. Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα τον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά»! 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Πλέον έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται το εφιαλτικό σενάριο ότι αμέσως μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να προσβάλλει την εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ με γεωτρύπανα προκειμένου να προχωρήσει σε εξορύξεις. Δεν είναι καθολου απίθανο να προχωρήσει ακόμα και σε προσβολή της ήδη χαραγμένης ελληνο-αιγυπτιακής ΑΟΖ και εκεί τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα και πιο επικίνδυνα. Προς το παρόν η ελληνική πλευρά απαντά μόνο μέσω της διπλωματικής οδού στις εντεινόμενες προκλήσεις των Τούρκων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved