Υποκατάστατα αλατιού: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Inside Stories

Υποκατάστατα αλατιού: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Συστημική ανασκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Heart, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα διατροφικά υποκατάστατα αλατιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού και θανάτου από όλες τις αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Είναι γνωστό ότι μια διατροφή πλούσια σε νάτριο και φτωχή σε κάλιο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση.

Περίπου 1,28 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και μόνο το 42% από αυτούς διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται. Η υπέρταση αποτελεί κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Στα υποκατάστατα άλατος, μια αναλογία χλωριούχου νατρίου (NaCl) αντικαθίσταται με χλωριούχο κάλιο (KCl).

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved