Πώς αντιμετωπίζεται ο χρόνιος πόνος;
Inside Stories

Πώς αντιμετωπίζεται ο χρόνιος πόνος;

Όλοι αντιμετωπίζουν περιστασιακούς πόνους. Στην πραγματικότητα, ο ξαφνικός πόνος είναι μια αντίδραση του νευρικού συστήματος που βοηθά να ειδοποιηθείτε για πιθανό τραυματισμό. Όταν συμβεί ένας τραυματισμός, τα σήματα πόνου ταξιδεύουν από την τραυματισμένη περιοχή μέχρι το νωτιαίο μυελό και στον εγκέφαλο δίνοντας το σήμα του πόνου.

Ο πόνος συνήθως γίνεται λιγότερο σοβαρός καθώς ο τραυματισμός επουλώνεται. Ωστόσο, ο χρόνιος πόνος είναι διαφορετικός από τον τυπικό πόνο. Με τον χρόνιο πόνο, το σώμα σας συνεχίζει να στέλνει σήματα πόνου στον εγκέφαλό σας, ακόμη και μετά την επούλωση ενός τραυματισμού. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες έως χρόνια. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να περιορίσει την κινητικότητά σας και να μειώσει την ευελιξία, τη δύναμη και την αντοχή σας δυσκολεύοντας την ολοκλήρωση των καθημερινών εργασιών και δραστηριοτήτων σας.

Ο χρόνιος πόνος ορίζεται ως πόνος που διαρκεί τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Ο πόνος μπορεί να είναι αιχμηρός ή θαμπός, προκαλώντας μια αίσθηση καψίματος ή πόνου στις πληγείσες περιοχές. Μπορεί να είναι σταθερός ή διαλείπων, να έρχεται και να φεύγει χωρίς προφανή λόγο. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved