Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή
Inside Stories

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Ο Θεσσαλονικιός συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής είναι ο πρώτος μιας σειράς μουσικών προσωπικοτήτων, τις οποίες επιχειρεί να «φωτίσει» με αφιερωματικές συναυλίες το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Σημαντικότατος εκπρόσωπος του μουσικού ήθους και ύφους της σχολής της Θεσσαλονίκης, γλυκός, εσωστρεφής και ταπεινός άνθρωπος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής (1932-2005) δημιούργησε ένα νέο ρεύμα στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι.

Η αφιερωματική αυτή συναυλία που πραγματοποιείται απόψε στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή της Τέχνης Γραμμάτων και Τεχνών, φιλοδοξεί να γνωρίσει το έργο του συνθέτη στους νέους αλλά και τους «εκτός των τειχών» του ελληνικού τραγουδιού, δηλαδή το κάπως πιο ακαδημαϊκό κοινό.

Δύο Θεσσαλονικείς, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης που έγραψε τα κείμενα, και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης που θα παρουσιάσει την παράσταση, αναλαμβάνουν να μας μεταδώσουν την οσμή και την αίσθηση της πόλης της Θεσσαλονίκης έτσι όπως αυτή καταγράφηκε στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Φωτεινή Βελεσιώτου, Νίκος Δημητράτος, Παντελής Θαλασσινός, Αρετή Κετιμέ, Μαρία Κουγιουμτζή, Μανόλης Λιδάκης, Ορφέας Περίδης. Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/politismos/story/afierwma-ston-stayro-koygioymtzh

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved