Θανάσης Αλευράς: Θα τρέξει στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για παιδιά με κινητικές δυσκολίες
Inside Stories

Θανάσης Αλευράς: Θα τρέξει στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για παιδιά με κινητικές δυσκολίες

37 ημέρες μας χωρίζουν από τον εφετινό, επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Όσοι τρέξουν την εφετινή χρονιά, μάλιστα, θα γίνουν κομμάτι της ιστορίας, αφού ο Αυθεντικός Μαραθώνιος γιορτάζει 40 χρόνια, με συμμετοχές – ρεκόρ που αγγίζουν τις 62.000.

Ανάμεσα στους δρομείς που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο θα είναι και ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, ο οποίος σε 195 λέξεις περιγράφει την εμπειρία του από την κλασσική διαδρομή την οποία έχει τερματίσει ακόμα 3 φορές στο παρελθόν. Εφέτος, όπως τονίζει, θα τρέξει για όλα τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες, που θα του δώσουν το κουράγιο να φτάσει και πάλι στη γραμμή του τερματισμού.

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία του:

«Η ιδέα να τρέξω στον Αυθεντικό καρφώθηκε στο μυαλό μου όταν έσπασα το πόδι μου.

Εκείνοι οι ακίνητοι μήνες μ’ έσπρωξαν στον… δρόμο. Η υπέρβαση έρχεται μέσα από μια μεγάλη δυσκολία και δοκιμασία.

Η Μαραθώνια διαδρομή είναι μια προσωπική μάχη με το μυαλό, που όλο λέει δεν μπορεί και όλο αναβάλλει. Ο προπονητής μου, όταν μπήκα κλαμένος στο Καλλιμάρμαρο μου είπε ότι «από σήμερα τίποτα δεν θα’ ναι ίδιο».

Και είναι αλήθεια πώς όταν ξεπερνάς τα όριά σου και μετακινείς τις πεποιθήσεις σου για το τι μπορείς να κάνεις, αλλάζουν πολλά. Πιο δυνατός, πιο θαρραλέος, πιο αποφασιστικός.

Φέτος τρέχω για 4η φορά και τρέχω για όλα τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες.

Γύρω στο 25ο χιλιόμετρο κουράζεται το σώμα και το μυαλό κι αρχίζουν οι εσωτερικοί μονόλογοι και το γιατί το κάνεις. Τα παιδιά αυτά θα μου δώσουν τα κουράγια για το επόμενο βήμα.

Και το μυστικό για έναν μεγάλο στόχο είναι αυτό, να συνεχίζεις, να βρίσκεις τα κουράγια για το επόμενο βήμα. Άσε που έχω ακόμα στ’ αυτιά μου τον προπονητή μου να λέει, απ’ το σημείο που αισθάνεσαι ότι δεν αντέχεις άλλο έχεις άλλο τόσο. Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους».

Η ιστορία του Θανάση Αλευρά για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μέρος μιας σειράς ιστοριών που θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «42,195» που θα διατεθεί εντελώς δωρεάν στο κοινό στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved