Shakira-Γοργόνα και μάγκας
Inside Stories

Shakira-Γοργόνα και μάγκας

Έχει ίσως έναν από τους πιο πολυσύνθετους χάρτες, όπου μάλιστα οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή και ο θρίαμβος με την τραγωδία κοιμούνται πλάι-πλάι


H Shakira, τραγουδίστρια χορεύτρια και παραγωγός, γεννήθηκε στις 2/2/1977 ώρα 10:08 στην στην Barranquilla της Κολομβίας.
Στα 4 χρόνια της έγραψε το πρώτο της ποίημα, ενώ η ιδέα να γίνει μια διάσημη performer της καρφώθηκε στο μυαλό όταν -τεσσάρων χρονών κοριτσάκι- χόρεψε belly dance σε ένα τοπικό καφέ.
Το ντεμπούτο της στη δισκογραφία ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό όχι όμως και η συνέχεια της. Οι δίσκοι της σιγά -σιγά την καθιέρωσαν στην συνείδηση των Λατινοαμερικανών ώσπου μια συνεργασία με την Gloria Estefan έφερε το πρώτο αγγλόφωνο cd με τίτλο “Laundry Services” Και στις αρχές του millenium με το τραγούδι Whenever, Wherever ξεσήκωσε τον κόσμο, εξελισσόμενη παράλληλα σε απόλυτη φαντασίωση των απανταχού ανδρών.
Mε τον Κρόνο στο Λέοντα και τον 5ο οίκο αποδείχθηκε εξαιρετικά ευαίσθητη απέναντι στα προβλήματα και τον πόνο των παιδιών, γι αυτό εκτός από το ότι είναι η νεώτερη Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unisef, όταν της δόθηκε η ευκαιρία ίδρυσε την οργάνωση Fundacion Pies Descalzos. Είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που χτίζει και συντηρεί ειδικά σχολεία για φτωχά και ορφανά παιδιά σε πόλεις της Κολομβίας.
Επίσης μέσω μιας άλλης οργάνωσης, της ALAS Foundation, στην οποία συμμετέχουν πολλοί ακόμη καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής, δίνει και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από συναυλίες για όλα τα παιδιά αυτών των χωρών.

Βαθμονομώντας τους πλανήτες
Ο Ωροσκόπος της είναι Κριός. Η μοίρα του Ωροσκόπου είναι η 17η και έχει ιδιότητες Λέοντα. Το ζώδιο του Λέοντα είναι στον 5ο οίκο ενώ ο κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος είναι στον 11ο οίκο. Αυτό θα ερμηνευόταν πως εγώ ( ο ASC της Shakira) θέλω να διασκεδάζω και να ασχολούμαι με το θέαμα. Ο Χείρωνας στον Κριό στην 27η (μοίρα με ιδιότητες Διδύμων) σε τετράγωνο με τον Άρη στον 10ο οίκο. Η διαφορά για την τέλεση ακριβείας της όψης είναι τρεις μοίρες. Οι τρεις μοίρες απόκλιση σχετίζονται με το ζώδιο των Διδύμων όπου λαμβάνουν θέση στον 3ο οίκο της Shakira. Αρά η κίνηση (3ος οίκος) είναι ουσιαστικά ένα θέλγητρο και μια κάλυψη των αδυναμιών.
Ο 10ος οίκος (καριέρα -φήμη) είναι η ακμή του στις 13 μοίρες του Αιγόκερω. Ο Κυβερνήτης είναι ο Κρόνος στον 5ο οίκο επίσης σε 13η μοίρα όπου είναι μια μοίρα με ιδιότητες Κριού όπου είναι ο Ωροσκόπος της.
Η Σελήνη σε εξαιρετική θέση της δίνει ταπεινότητα άλλα και μια τάση να μην ξεχνά το πως και από που ξεκίνησε πράγμα εξαιρετικά σημαντικό.

Χριστίνα Δημοπούλου
Uranian ματιές
Αλήθεια πόσες ενδείξεις έχει αυτός ο χάρτης...
Apollon=Aries Point/Πλούτωνας=Αφροδίτη/Μεσουράνημα=ΒόρειοςΔεσμός/Zeus= Cupido/Kronos
Η προσωπική εξέλιξη. Κάποιος που είναι στα high του. Εργασία μαζί με άλλους.

Δίας=Aries Point/Μεσουράνημα
Ένα άτομο τυχερό. Το επιτυχημένο άτομο. Θέλω να δίνω χαρά σε άλλους.

Μεσουράνημα=Μεσουράνημα/Πλούτωνας=Βόρειος Δεσμός/ Αφροδίτη=Aries point/Δεσμοί Σελήνης=Ουρανός/Ποσειδώνας
Ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που φαντάζονται οι άλλοι. Εκμεταλλευόμενη τις περιστάσεις. Κούραση.

Σελήνη=Ήλιος/Apollon=Κρόνος/Apollon=Ωροσκόπος/Cupido
Η επιτυχία. Το καμάρι. Χωρισμοί

Karl Heinz Ottinger

Γοργόνα και μάγκας
Η Shakira Izabel Mebarak Ripoll) έχει ίσως έναν από τους πιο πολυσύνθετους χάρτες, όπου μάλιστα οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή και ο θρίαμβος με την τραγωδία κοιμούνται πλάι-πλάι. Και για το ότι τα έχει καταφέρει μια χαρά μέχρι στιγμής, αποφεύγοντας τις «πονηρές» ατραπούς, της αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο!
Ίσως να βοήθησε το ότι ο Ήλιος της σχηματίζει όψεις -φανερές ή κρυφές- με όλους σχεδόν τους πλανήτες, αφομοιώνοντας ευκολότερα ή δυσκολότερα την ενέργεια τους.
Όπως κι αν έχει πάντως, το «στοίχημα» για την ωραία Κολομβιανή δεν έχει κλείσει ακόμη.
Για την ομορφιά της έχει να μας πει πολλά η πάντα ελκυστική Αφροδίτη στον Κριό, η οποία εξάντλησε την εύνοια της, «καβάλα» στον αστρικό Ωροσκόπο στους Ιχθύες.
Και για την κορμοστασιά της έβαλε το χεράκι του ο Άρης, που την κρατά πάντα ετοιμοπόλεμη και γυμνασμένη.
Το «κρυφό» τετράγωνο τους, υποδηλώνει πολλά, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ερωτικά-σεξουαλικά «μυστικά» της Shakira, που όσο να ‘ναι δεν είναι ανακοινώσιμα...
Από τον γωνιακό Άρη κρατώ τη «μαγκιά» που χαρακτηρίζει συνήθως τις γυναίκες με τον Άρη στον Αιγόκερω και προχωρώ στην ουσία του "φαινόμενου Shakira".
Κατ’ αρχάς, διαθέτει όλα τα «τυπικά» αστρολογικά χαρακτηριστικά μιας ροκ σταρ.
Στο ωροσκόπιο της εκτός από τον υπέρ-δυναμικό Άρης (στο 10ο οίκο σε όψεις με τον Ερμή και τη Σελήνη), ξεχωρίζει το τ-τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου-Ουρανού, που κατά κάποιο τρόπο είναι ο «σκελετός» του ωροσκοπίου της και συνθέτει το «Ουρανο-Κρόνιο» μοντέλο που απαντάται συχνότατα στους ροκ καλλιτέχνες, με το «ροκ» να σηματοδοτεί τόσο το μουσικό είδος, όσο και τον τρόπο ζωής.


Το κλειδί ωστόσο της καλλιτεχνικής της καριέρας είναι ο Ποσειδώνας, πάνω σχεδόν στην ακμή του 9ου οίκου -στον άξονα δηλαδή της επικοινωνίας- που κάνει σύνοδο με το αστρικό Μεσουράνημα και ως αστρικός, αντίθεση με το Δία. Και δεν είναι μόνον αυτά...
Ο Δίας στο 2ο οίκο σε ανοικτό τετράγωνο με τον Ήλιο της και ο Ποσειδώνας -ευτυχώς- έχουν γενικότερα έναν πολύ ενισχυμένο ρόλο, αφού ίδιο-συναστριακά σχηματίζουν έναν «χαρταετό» με τον Άρη, τη Σελήνη, τον αστρικό Ήλιο και τον αστρικό Κρόνο, προσφέροντας μια ουσιαστική διέξοδο στις πολύ ισχυρές ενεργειακές πιέσεις, του Άρη και του Κρόνου.
Ο πρώτος βρήκε μια ουσιαστική διέξοδο μέσα από το χορό (η «κρυφή» όψη του με τον Ποσειδώνα είναι ιδιαίτερα ενδεικτική) και ο δεύτερος μέσα από το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Shakira.

Και μην νομίσετε ότι οι παγίδες ήταν λίγες...
Οι «ουσίες» οι «σκόνες» και τα οινοπνεύματα ήταν έξω από την πόρτα της κι αν δεν «κρατιόταν» από την ισχυρή και ανεξάρτητη προσωπικότητα της ή αν δεν έδινε προτεραιότητα στον Κρόνο και τις ηθικές του αξίες, θα είχε χαθεί κι αυτή στην «ομίχλη» της πατρίδας της.
Τυπικά υποστηρικτική για μια celebrity είναι και η θέση της Δήμητρας (σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο), ενώ η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ωροσκόπο, εκτός από το ότι την προίκισε με έναν έντονο ερωτισμό, έβαλε και τη σφραγίδα της μεταμόρφωσης της από ένα latin girl περιορισμένου βεληνεκούς σε μια σταρ με παγκόσμια αναγνώριση. Κι αυτό το επισημαίνω γιατί ο έντονος Πλούτωνας είναι το σήμα κατατεθέν των Ισπανόφωνων καλλιτεχνών που κατόρθωσαν να καθιερωθούν στην μουσική συνείδηση των ΗΠΑ.

Με την Σελήνη στον Καρκίνο και τον 4ο οίκο «κτυπημένη» από τον Άρη, τα παιδικά και τα εφηβικά βιώματα της Shakira ήταν έντονα και ίσως κάποιες σκληρές λεπτομέρειες δεν θα τις μάθουμε ποτέ.
Τα καταγραμμένα περιστατικά είναι ο χαμός σε τροχαίο ενός από τα οκτώ ετεροθαλή αδέρφια της και η χρεοκοπία του πατέρα της. Η πώληση του μεγαλύτερου μέρους της οικογενειακής περιουσίας, ήταν για την ίδια κάτι σαν το τέλος του κόσμου.
Για να την συνεφέρει και να την πείσει ότι υπάρχουν και χειρότερα, ο πατέρας της την οδήγησε σε ένα ορφανοτροφείο. Η εικόνα που αντίκρισε η οκτάχρονη τότε Shakira, ήταν και η βάση του μετέπειτα φιλανθρωπικού της έργου. Σκέφτηκε πως όταν γίνει διάσημη θα συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί για να ανακουφίσει αυτά τα παιδιά.

Φυσικά με τόσο έντονο χάρτη και τους Άρη-Ουρανό «μπάστακες» στους γωνιακούς της οίκους, η Σακίρα δεν θα μπορούσε να είναι «εύκολος» άνθρωπος. Ανεξάρτητη υπέρ του δέοντος είναι σχεδόν αδύνατον να ...χωρέσει σε κλουβί η να υποταχθεί σε συμβατικές φόρμες.
Παρά τη σφοδρή επιθυμία της παρ’ ολίγον πεθεράς της δεν παντρεύτηκε με ...τίποτα τον Ιχθύ Antonio de la Rua (γιο του πρώην Προέδρου της Αργεντινής). «Ο γάμος μάλλον είναι αχρείαστος» είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, υπερασπιζόμενη -και δικαίως- τον Ουρανό της στον 7ο οίκο. Εξ άλλου, όπως ανακοίνωσε η ίδια πρόσφατα η ενδεκάχρονη σχέση τους έλαβε τέλος, μέχρι ...νεωτέρας.

Γιάννης Ριζόπουλος

Πηγή: astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved