Υπόθεση Μαζωνάκη: Τέσσερις έλεγχοι στο ιατρείο της Καρνεάδου και νέα στοιχεία για τις καταγγελίες
Νέα δεδομένα έρχονται στο φως για τη λειτουργία του ιατρείου στην οδό Καρνεάδου, στο πλαίσιο της έρευνας γύρω από την υπόθεση Μαζωνάκη.
Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA ανέδειξε στοιχεία για τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο, αλλά και για περιστατικά και πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Βασίλης Ζούλιας για τον Γιώργο Μαζωνάκη: «Αυτό ήταν που με πόνεσε γιατί τον είδα σαν αδελφό μου»

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, οι επισκέψεις των αρμόδιων επιτροπών στο ιατρείο δεν ήταν δύο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά τέσσερις. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, επιβεβαίωσε τον αριθμό των ελέγχων, διευκρινίζοντας:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος με τις αρμόδιες επιτροπές που αποτελούνται από δύο γιατρούς και έναν υπάλληλο του Συλλόγου, πήγανε τέσσερις φορές».
Παράλληλα, συζητήθηκε το εάν είχαν διατυπωθεί καταγγελίες για τις πρακτικές που φέρεται να εφαρμόζονταν στο συγκεκριμένο ιατρείο. Ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι δεν είχαν κατατεθεί επίσημες καταγγελίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επίσημες καταγγελίες δεν υπήρχαν».
Ωστόσο, στο ρεπορτάζ έγινε αναφορά σε προφορική ενημέρωση που φέρεται να είχε προηγηθεί, σχετικά με την περίπτωση ασθενούς που παρουσίασε επιπλοκές μετά από θεραπευτικές συνεδρίες.
Η περίπτωση της 45χρονης ασθενούς από την Κύπρο
Ο νεφρολόγος Χρήστος Ιατρού περιέγραψε την περίπτωση μιας 45χρονης γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο έπειτα από συνεδρίες πλασμαφαίρεσης στο ιατρείο της Καρνεάδου.
Όπως ανέφερε, η γυναίκα είχε ταξιδέψει από την Κύπρο προκειμένου να υποβληθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία, καταβάλλοντας σημαντικό χρηματικό ποσό.
«Αυτό το περιστατικό ερχόταν από την Κύπρο. Έκανε πλασμαφαίρεση για αφαίρεση πλαστικοποιητών. Πολλές συνεδρίες. Πλήρωσε αρκετά χρήματα».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει προφορικά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για το περιστατικό, πριν από περίπου έναν χρόνο. Η ενημέρωση αυτή, σύμφωνα με την περιγραφή του, ακολουθήθηκε από έλεγχο στο ιατρείο, κατά τον οποίο δεν εντοπίστηκε μηχάνημα πλασμαφαίρεσης.
Η ενημέρωση και τα ερωτήματα που παραμένουν
Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, η σχετική προφορική αναφορά είχε γίνει στον τότε αντιπρόεδρο και νυν γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Φώτη Πατσουράκο. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι δεν είχε λάβει προσωπικά γνώση της συγκεκριμένης ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας εξετάζονται επίσης πληροφορίες για δεύτερη αναφορά που φέρεται να αφορούσε τη λειτουργία του ιατρείου και τις ιατρικές πρακτικές που αποδίδονται σε αυτό.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προσθέτουν νέα δεδομένα στην υπόθεση, χωρίς να έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί όλες οι πτυχές της. Παραμένουν ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση των εμπλεκόμενων προσώπων, τους ελέγχους που ακολούθησαν και τα ευρήματά τους.