National Margarita Day: Γιορτάζουμε με την Altos Tequila & το Del Maguey Single Village Mezcal
Inside Stories

National Margarita Day: Γιορτάζουμε με την Altos Tequila & το Del Maguey Single Village Mezcal

Με είκοσι πάρτι σε επιλεγμένα bar σε όλη τη χώρα.

Μαργαρίτα: Από το Μεξικό του 1938… σε όλο τον κόσμο

Lime, λικέρ πορτοκάλι, αλάτι και φυσικά… τεκίλα (ή αν προτιμάτε, mezcal)! Τέσσερα απλά συστατικά είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα κοκτέιλ όλων των εποχών, τη Μαργαρίτα! Και αν αναρωτιέστε πως γεννήθηκε αυτή η πεντανόστιμη συνταγή, η απάντηση είναι ότι κανείς δεν ξέρει, καθώς δεν υπάρχει «επίσημη» εκδοχή. Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι μια πανέμορφη γυναίκα έγινε -χωρίς να το γνωρίζει- η αφορμή της έμπνευσης του πασίγνωστου κοκτέιλ.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τη Μαργαρίτα να δημιουργείται το 1938 από τον Carlos (Danny) Herrera, για τα μάτια του πανέμορφου showgirl Marjorie King! Η King, που είχε αλλεργία σε όλα τα είδη αλκοόλ εκτός από την τεκίλα, δεν ήθελε να πίνει το ποτό της σκέτο. Έτσι, ο Herrera «έλυσε» το πρόβλημα προσθέτοντας τα υπόλοιπα συστατικά και δημιουργώντας ένα κοκτέιλ θρύλο - χωρίς καν να το φαντάζεται!

Πολλές δεκαετίες μετά, η Μαργαρίτα είναι σταθερά στη λίστα με τα best-selling κοκτέιλ του κόσμου ενώ έχει επάξια κερδίσει τη δική της «γιορτή». Η Παγκόσμια Ημέρα Μαργαρίτας καθιερώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στο θρυλικό κοκτέιλ, και μας χαρίζει μια τέλεια αφορμή να την απολαύσουμε!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved