Από τους Baby Boomers μέχρι τους Gen Zers: Πώς το ούζο κερδίζει μέχρι σήμερα τους ουρανίσκους μας
Inside Stories

Από τους Baby Boomers μέχρι τους Gen Zers: Πώς το ούζο κερδίζει μέχρι σήμερα τους ουρανίσκους μας

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Όσες φορές και να έχουμε χρησιμοποιήσει τη φράση «OK Boomer», ως εκπρόσωποι της Gen Z, γνωρίζουμε πολύ καλά πως πάντα θα μας ενώνει ο τρόπος που δημιουργούμε τις αναμνήσεις μας.

Πριν βιαστείς να το αρνηθείς, θέλουμε να κλείσεις τα μάτια και να προσπαθήσεις να φέρεις στο μυαλό σου τις πιο δυνατές αναμνήσεις σου. Είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου νησί, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με το ούζο με τις κολλητές σου. Είναι Πάσχα στο χωριό και βρίσκεσαι πάλι σε εκείνο το χαρακτηριστικό τραπέζι με το μπλε τραπεζομάντηλο και το αγαπημένο σου απόσταγμα με νερό και πάγο. Είναι Μάρτιος και περπατάς στην πόλη με ένα backpack γεμάτο σημειώσεις αλλά το μόνο που αισθάνεσαι είναι οι ανοιξιάτικες μυρωδιές, που έχουν πλημυρίσει τους δρόμους και δείχνουν λιγότερο γκρίζοι. Σε όλες αυτές τις στιγμές, μπορεί να μην ξέρεις τι έχει το πρόγραμμα μετά, αλλά δεν σε νοιάζει, διότι γνωρίζεις πως όλο και κάποια πρόταση θα «πέσει» στο τραπέζι.

Το ερώτημα ωστόσο, είναι τι κοινό έχουν οι παραπάνω εικόνες και αναμνήσεις; Αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις πως το αγαπημένο σου απόσταγμα, είναι εκείνο που συνδέει όλες αυτές τις αναμνήσεις. Ακόμη φυσικά, και εάν κάποια στιγμή γνώριζες μόνο την κρυστάλλινη όψη του και όχι τη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που φέτος γιορτάζει τα 130 χρόνια του. Μήπως, λοιπόν, έφτασε η στιγμή να σου πουν οι δικοί σου «OK Boomer», πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τη γεύση που είχαν οι πιο ηλιόλουστες αναμνήσεις σου από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου;

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved