Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»!
Exodos

Όλα όσα έγιναν στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»!

Το ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης και το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας, συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα από τα κλασικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Το μελοδραματικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του ΔΗΠΕ θέατρο Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.
Μια δυνατή ερωτική ιστορία που εδώ και 420 χρόνια από τη συγγραφή της εξακολουθεί να εμπνέει σκηνοθέτες, ηθοποιούς σε νέους δρόμους, καινούργιες θεατρικές φόρμες και πειραματισμούς.
Ο Λευτέρη Γιοβανίδης, που εδώ και μερικούς μήνες είναι ο νέος καλλιτεχνικός σύμβουλός του Δηπεθε Κοζάνης, επιχειρεί κάτι πρωτότυπο και ταυτόχρονα παράτολμο.
Τοποθετεί την ιστορία του παράφορου έρωτα των δύο νέων στη βαλκανική ενδοχώρα και την αφήνει να εξελίσσεται στην ατμόσφαιρα των Βαλκανίων που βρίθει από πάθη, συγκρούσεις, πολέμους, εμφύλιες συρράξεις και εθνοτικές, ή θρησκευτικές εκκαθαρίσεις και αναθέτει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ρωμαίου στον Κροάτη Peter Cvirn, και της Ιουλιέτας στην Ελληνίδα Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.
Ο έρωτας δυο νέων από διαφορετικές εθνότητες στην καρδιά των Βαλκανίων φέρνει στο μυαλό πραγματικές και ταυτόχρονα συνταρακτικές ιστορίες που συγκλόνισαν ότι ακολούθησε από την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Η ατμόσφαιρα όπως μας προϊδεάζει ο σκηνοθέτης είναι απόλυτα Βαλκανική. Έντονη θρησκευτικότητα και εθνολογικό μωσαϊκό, βία, εγκληματικότητα, συρράξεις, ξέφρενα γλέντια, ήχοι από χάλκινα, κλίμα παρακμής και μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον ο έρωτας των δύο νέων.
Εκτός από τον Ρωμαίο δύο ακόμη Κροάτες ηθοποιοί βρίσκονται στην σκηνή όπου υποδύονται τους ρόλους του Μερκούτιο και του Μπενβόλιο.

Το gossip-tv.gr, βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης στο θέατρο Αυλαία!


Δείτε όλα όσα έγιναν παρακάτω...

Πηγή φωτογραφιών: Papadakis Press

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved