Μάγεψε στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης που άνοιξε μετά από 17 χρόνια ο Προμηθέας Δεσμώτης!
Exodos

Μάγεψε στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης που άνοιξε μετά από 17 χρόνια ο Προμηθέας Δεσμώτης!

Μετά από 17 χρόνια άνοιξε ξανά το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης για να υποδεχτεί μια μοναδική παράσταση που κάνει θραύση αυτό το καλοκαίρι.

Ο Τάσος Νούσιας, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης πρωταγωνιστούν στον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Φιλίππογλου.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Αισχύλου σε μια παραγωγή που πραγματικά συγκλονίζει τους λάτρεις του θεάτρου αυτό το καλοκαίρι. Στις πραγματικά μοναδικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και στην αριστοτεχνικά δεμένη κινησιολογικά παράσταση από την Φρόσω Κορρού, προστίθεται και μια μοναδική μουσική που ακούγεται σχεδόν ευλαβική από τους Lost Bodies και το αποτέλεσμα δένει παραπάνω από άρτια καλλιτεχνικά. Δε θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο αφού την παραγωγή κάνουν ο Δημήτρης Μαροσούλης και ο Θοδωρής Μαροσούλης. Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης ήταν πραγματικά από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα του καλοκαιριού.
Ο ταλαντούχος Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί τον Προμηθέα Δεσμώτη στη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, πλαισιωμένος από αξιόλογους ηθοποιούς –τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο, τον Γεράσιμο Γεννατά, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη, την Marlene Kaminski, την Κατερίνα Λούρα και εξαμελή χορό.
«Ο Προμηθέας είναι, κατά την γνώμη μου, ένα μεγαλειώδες ποιητικό πλάσμα, επειδή εκτός από το θάρρος, το μεγαλείο και το σθένος με το οποίο αντιδρά στην παντοδυναμία της εξουσίας, είναι απαλλαγμένος από τα μιάσματα της φιλοδοξίας, του φθόνου, της εκδίκησης και της αναρρίχησης στην εξουσία», έγραφε στα 1820 ο ποιητής Percy Bysshe Shelley. «Πραγματικά, η τιτάνια αυτή μορφή που δημιούργησε ένας ποιητής με τιτάνια φωνή, ο Αισχύλος, και δεν έπαψε ποτέ να απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη, μοιάζει παράδοξη, επειδή ακριβώς είναι η πιο ανθρώπινη», σημειώνει ο σκηνοθέτης.
Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της παράστασης είναι:

31-Ιουλ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σαλαμίνα, Ευριπίδειο Θέατρο
10-Αυγ ΔΕΥΤΕΡΑ Πάτρα, Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο
11-Αυγ ΤΡΙΤΗ Μεσσήνη, Αρχαίο θέατρο
13-Αυγ ΠΕΜΠΤΗ Ν.ΜΑΚΡΗ
21-Αυγ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Επίδαυρος Παράσταση 1η
22-Αυγ ΣΑΒΒΑΤΟ Επίδαυρος Παράσταση 2η
24-Αυγ ΔΕΥΤΕΡΑ Ηλιούπολη
26-Αυγ ΤΕΤΑΡΤΗ Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
27-Αυγ ΠΕΜΠΤΗ Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
28-Αυγ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δίον, Αρχαίο Θέατρο Δίου
2-Σεπ ΤΕΤΑΡΤΗ Γαλάτσι, Άλσος Βείκου
6-Σεπ ΚΥΡΙΑΚΗ Βύρωνας
11-Σεπ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ηρώδειο
16-Σεπ ΤΕΤΑΡΤΗ Κορυδαλλός, Δημοτικό Αμφιθέατρο Κυρυδαλλού "Θανάσης Βέγγος",
17-Σεπ ΠΕΜΠΤΗ Παπάγου
19-Σεπ ΣΑΒΒΑΤΟ Βεάκειο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved