True Detective:  10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την αγαπημένη σας σειρά
Exodos

True Detective: 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την αγαπημένη σας σειρά

Πέρα από τα μυστήρια που κρύβει η κορυφαία αστυνομική σειρά της τηλεόρασης, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα τα οποία είναι ίσως άγνωστα ακόμα και στους πιο φανατικοί φίλους του True Detective.

Ας δούμε λοιπόν 10 fun-facts γύρω από τις δύο σεζόν της σειράς, τα οποία ίσως δεν γνωρίζετε:

1. Για τους κεντρικούς ρόλους του δεύτερου κύκλου είχαν ακουστεί πολύ τα ονόματα του Κρίστιαν Μπέιλ και της Τζέσικα Τσάστεϊν. Ωστόσο και οι δύο ηθοποιοί είπαν τελικά «όχι», καθώς δεν μπορούσαν να διαθέσουν τον χρόνο που θα απαιτούσαν τα γυρίσματα.

2. Ο πρώτος κύκλος ήταν εξ ‘ολοκλήρου γυρισμένος σε φιλμ.

3. Η φανταστική πόλη του Vinci, στη φετινή σεζόν, είναι βασισμένη στην πόλη Vernon της Καλιφόρνια, όπου κυριαρχούσε για χρόνια η διαφθορά.

4. O Κόλιν Φάρελ χρειάστηκε να πάρει 10 κιλά για το ρόλο του ντετέκριβ Ρέι Βελκόρο.

5. Το True Detective αρχικά θα ήταν ένα... μυθιστόρημα. Ωστόσο ο δημιουργός, Νικ Πιτσολάτο, κατά τη διάρκεια της συγγραφής αποφάσισε ότι θα ήταν πιο σαν κατάλληλο σενάριο για τηλεοπτική σειρά.

6. Στο δεύτερο κύκλο, δύο σταρ των ταινιών πορνό θα εμφανιστούν σε μια «γιγαντιαία σκηνή οργίου».

7. Στον Μάθιου Μακόναχι είχε προταθεί να ερμηνεύσει τον Μάρτι, στον πρώτο κύκλο. Ωστόσο ο ίδιος ο ηθοποιός επέμεινε για το ρόλο του Ραστ Κόουλ.

8. Η πρώτη σεζόν έχει συχνές αναφορές στο βιβλίο «King in Yellow», ενώ φήμες υποστηρίζουν ότι βασίζεται σε αληθινό περιστατικό.

9. Η σχέση της σειράς με την αρχαία ελληνική τραγωδία είναι έντονη. Οι χαρακτήρες του Γούντι Χάρελσον και του Μάθιου Μακόναχι από την πρώτη σεζόν, παραλληλίζονται με τον Οιδίποδα. Στο δεύτερο κύκλο, έχουμε ασφαλώς την Άνι «Αντιγόνη» Μπεζερίδες και την αδελφή της, Αθηνά.

10. Ο Ελληνοαμερικανός μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος Άλπερτ Ισαάκ Μπεζερίδης (1908-2007) ήταν από τους πρωτοπόρους του φιλμ νουάρ στο Χόλιγουντ. Το γεγονός ότι ο δεύτερος κύκλος αποτίει φόρο τιμής στο φιλμ νουάρ μας κάνει να πιστεύουμε ότι ίσως τελικά δεν ήταν και τόσο τυχαία η επιλογή του επωνύμου της Άνι.

Η βραβευμένη σειρά προβάλλεται κάθε Κυριακή ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema μέσω του αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορούν να γράφουν τα επεισόδια και να τα βλέπουν όποτε επιθυμούν!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved