True Detective: Flash-back στην πρώτη σεζόν
Exodos

True Detective: Flash-back στην πρώτη σεζόν

Η συνύπαρξη και μόνο δύο σπουδαίων πρωταγωνιστών του κινηματογράφου, του Μάθιου Μακόναχι και του Γούντι Χάρελσον, αρκούσε από την πρώτη στιγμή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων, φανατικών και μη των τηλεοπτικών σειρών.

Το True Detective ήταν δίχως αμφιβολία μια από τις κορυφαίες στιγμές της περσινής τηλεοπτικής σεζόν και η καλύτερη αστυνομική σειρά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ενώ ο δεύτερος κύκλος, που προβάλλεται ήδη από τα κανάλια της Nova στην Ελλάδα, αν και άλλαξε καστ, σκηνοθέτη και πόλη, έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα μικρό flash-back στον πρώτο κύκλο του δημιουργήματος του Νικ Πιτσολάτο.

Αν και το True Detective ξεκινάει κάπως «αργά», για τα τηλεοπτικά δεδομένα, κατάφερε γρήγορα να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, χάρη στην εξαιρετική «πένα» του Ν. Πιτσολάτο, τη μεστή σκηνοθεσία του Κάρι Φουκονάγκα και ασφαλώς τις εκπληκτικές ερμηνείες των δυο βασικών πρωταγωνιστών.

Ως μίνι σειρά «ανθολογίας» -όπου κάθε σεζόν παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική, ανεξάρτητη και αυτοτελή ιστορία-, το True Detective είναι απαλλαγμένο από το «άγχος» των περισσότερων τηλεοπτικών προϊόντων, που πολύ συχνά τραβάνε την ιστορία ως εκεί που δεν φτάνει, καλύπτοντας τις ορέξεις του δικτύου για τηλεθέαση και περισσότερες σεζόν, ή ακόμα και τα κενά στο πρόγραμμα ενός καναλιού.
Στα 8 επεισόδια του πρώτου κύκλου πρωταγωνιστές είναι δύο ντετέκτιβ που ξανασυναντιούνται έπειτα από αρκετά χρόνια, με αφορμή έναν αποτρόπαιο φόνο, που πίστευαν ότι είχαν εξιχνιάσει...

Με διαρκή φλας-μπακ ανάμεσα στο 1995 και το 2012, παρακολουθούμε την προσπάθεια του Ραστ Κόουλ (Μακόναχι) και του Μάρτι Χαρτ (Χάρελσον), δυο φαινομενικά εντελώς αταίριαστων αστυνομικών, να ανακαλύψουν την ταυτότητα ενός serial-killer, σε μια πολύ σκοτεινή υπόθεση φόνων, σατανισμού και παιδικών κακοποιήσεων, που θεωρούσαν ότι είχαν κλείσει πριν από χρόνια.

Με φόντο τον ηλιόλουστο αλλά εξαιρετικά απειλητικό, γοτθικό Αμερικανικό Νότο και τη Λουιζιάνα, των απέραντων βάλτων και των χωραφιών, των μίζερων φτωχοκατοικιών και του χαοτικού ορίζοντα οι δυο αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι, κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, όχι μόνο με τον εφιαλτικό «Κίτρινο Βασιλιά», ο οποίος τους στοιχειώνει επί 17 χρόνια, αλλά και με τους προσωπικούς τους δαίμονες...

Κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα μέσα από τα κανάλια Novacinema προβάλλονται αποκλειστικά τα καινούρια επεισόδια του δεύτερου κύκλου True Detective σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική και το ΗΒΟ. Χάρη στον αποκωδικοποιητή Nova Box+ μπορούμε να γράψουμε το κάθε επεισόδιο και να το δούμε όποτε θέλουμε. Το θέμα είναι να βλέπεις εκείνο που θέλεις, όποτε εσύ το θέλεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved