Δημήτρης Καραντζάς: Η Μήδεια και η συγκίνησή του
Exodos

Δημήτρης Καραντζάς: Η Μήδεια και η συγκίνησή του

Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, με τους Γιώργο Γάλλο, Χρήστο Λούλη και Μιχάλη Σαράντη.

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Μήδεια;

«Ήταν μια ιδέα που είχε ξεκινήσει από τον Γιώργο Γάλλο και όταν ωρίμασε αποφάσισα να την υλοποιήσω φέτος. Το ίδιο το κείμενο με συγκινούσε χρόνια και δεν εννοώ ότι με συγκινούσαν η παιδοκτονία και η ερωτική προδοσία, αυτά είναι οι προφάσεις για να υπάρξει η ιστορία. Με συγκινούσε βαθιά το γεγονός ότι ο Ευριπίδης βάζει μια «γυναίκα», ξένη, ιέρεια, πιστή και βάρβαρη, να έρχεται αντιμέτωπη με μια στείρα ανδροκρατούμενη, λογοκρατούμενη και μικρόνοη κοινωνία. Βάζει δηλαδή δυο εκ διαμέτρου αντίθετους πόλους να έρθουν σε επαφή και δεν μένει παρά να έρθει ο αφανισμός» τόνισε στο Secret.

-Με τι άλλο ασχολείσαι αυτόν τον καιρό;

«Εκανα μια πρώτη περίοδο αναγνώσεων του έργου «Με δύναμη από την Κηφισιά», που θα ανέβει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου ιόν Οκτώβριο, με τις Λυδία Φωτοπούλου, Εμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, και είμαι σε συζητήσεις και συναντήσεις με τον Εύθυμη Φιλίππου για το έργο του που θα ανεβάσω τον Ιανουάριο»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved